måndag 20 maj 2024

Vad säger Bibeln om energiläkning?

I en värld där människor ständigt tar tag i djupare mening, djupare spiritualitet och ett högre syfte, är energiläkning ytterligare en ny tids filosofi som presenterar sig som mycket önskvärd för människor. Födda med synd kommer vi alla till världen med den starka tron att vi är universums centrum - att vi har kontroll över vår hälsa, våra kroppar, våra liv, våra omständigheter och våra öden. De som inte har vänt sig till Gud för sanning har inget annat val än att söka efter det inom sig själva.

Utövandet av energiläkning är inte i sig en religion, men det är en väg till ens egen andlighet. Det leder oss på en personlig resa som uppmuntrar oss att fokusera på oss själva och hur vår energi är synkroniserad med kosmos, jorden och allt annat liv. Genom detta kan vi förmodligen lära oss att läka oss själva genom att använda klärvoyans för att "visualisera" där den negativa energin är för att bestämma orsaken till problemet, vare sig det är fysiskt, emotionellt eller andligt.

Reiki, en allmänt använt energiläkningsteknik, sades ha utvecklats av en buddhistisk munk som använde kosmiska symboler för läkning. Reiki påstår sig arbeta genom att ta bort hinder för flödet av livskraftenergi i hela kroppen. Dessa hinder påstås orsakas av negativa tankar, handlingar eller känslor, som vissa tror är den grundläggande orsaken till sjukdom. Många hävdar till och med att användning av denna metod är hur Jesus erhöll sin helande kraft, snarare än att tillskriva sin kraft till det faktum att han är Gud.

Användningen av energiläkning uppmuntrar oss att sätta vårt fulla förtroende till oss själva och våra egna kroppar, vilket är en form av dyrkan. För de flesta som deltar i energiläkning ges inget erkännande till den sanna Guden, och han får inte heller någon beröm för läkningen. Personen som använder dessa metoder för läkning har gjort sig till sin egen Gud. Att engagera sig i energiläkning är andligt farligt, för att säga det milt.

Bibeln berättar för oss att Jesus är den som kom för att läka. "Då sa Jesus:" Kom till mig, alla er som är trötta och bär tunga bördor, och jag kommer att ge er vila "(Matteus 11:28). Gud vill inte eller förvänta oss att vi ska hjälpa oss själva. Han är livskällan, av allt som är bra och sant. De som vägrar att erkänna Jesus kommer aldrig att komma till en plats för andlig läkning. ”För detta människors hjärta har blivit kallt; De hör knappast med öronen, och de har stängt ögonen. Annars kan de se med sina ögon, höra med öronen, förstå med sina hjärtan och vända om, och jag skulle läka dem ”(Matteus 13:15).


https://www.gotquestions.org/energy-healing-medicine.html





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ska kristna avslöja fel i läran?

  Av Harry Ironside, översatt och inlagt med tillstånd från Lighthouse trails. Ofta framförs invändningar – även av såna som har en sund tro...