måndag 9 september 2019

6 skäl till varför vi inte bör försöka höra Guds hörbara röst

av Ward Cushman

Vi behöver höra Gud men det behöver inte vara Guds hörbara röst
Det finns många frågor inom kristendomen som är så tydliga som de kan vara. Det är tydligt att Gud talar. Bibeln börjar och slutar med att Gud talar. Det är också tydligt att Bibeln är det främsta sättet som Gud talar till alla. Det som inte är klart är vilka andra sätt Gud kan tala till oss.
Ett problem uppstår när människor undervisar eller antyder att upplevelsen att höra Guds hörbara röst är viktigare eller mer önskvärt än på något annat sätt som Gud talar. Dessa människor har skapat en konstgjord standard som inte är biblisk. Tyvärr får det många att känna sig besegrade eller bli klassade som andra klassens kristna eftersom de inte hör Guds hörbara röst.


Missförstå inte vad jag säger. Jag tror absolut att Gud talar till oss och gör så ofta. Jag tror inte höra Guds hörbara röst är det normala sättet som han talar med människor på eller att vi borde söka efter det. Vad du tycker och vad jag tror är inte frågan här. Låt oss se vad Bibeln säger.

6 bibliska skäl till varför vi inte bör försöka höra Guds hörbara röst

1. Ingenstans i Bibeln är vi tillsagda att försöka höra Guds hörbara röst. Bibeln säger inte att man är mer andlig eller mogen eftersom man har hört Guds hörbara röst. Om det är viktigt varför säger inte Gud till oss att söka det? Det första Jesus säger är att vi ska söka efter Guds rike och hans rättfärdighet Matt 6:33.
Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.

2. Det var inte normen i Bibeln att höra Guds hörbara röst. Gud talar genom änglar, drömmar, visioner eller profeter. Kan du tänka på en genomsnittlig person i Bibeln som hörde Guds hörbara röst? Job gjorde det (Job 38). Om det är vad som krävs för att höra Guds hörbara röst, kommer jag att passera.

3. Guds skrivna ord inte hans hörbara röst var psalmistens glädje och högsta önskan, Ps 19:8-12, Ps 119.
Herrens undervisning är fullkomlig, den ger nytt liv åt själen. Herrens vittnesbörd är sant, det ger vishet åt enkla människor. Herrensbefallningar är rätta, de ger glädje åt hjärtat. Herrens bud är klart, det ger ljus åt ögonen. Herrens vördnad är ren, den består för evigt. Herrens domar är sanna, de är alla rättfärdiga. De är mer värda än guld, än mängder av fint guld. De är sötare än honung, än renaste honung. Genom dem blir din tjänare varnad. Den som följer dem får stor lön.

4. En grupp människor från Berea hörde aposteln Paulus nya läror och ville veta om den var från Gud. De försökte inte höra Guds hörbara röst för att validera Paulus undervisning. De sökte i skrifterna för att se om det han lärde var sant. Apg 17:10-11
Redan samma natt skickade bröderna i väg både Paulus och Silas till Berea. Så snart de kom dit gick de till judarnas synagoga. Folket där var öppnare än de i Tessalonike. De tog emot ordet med stor villighet och forskade varje dag i Skrifterna för att se om det stämde.

5. Gud tillät en lögnens ande att ljuga för en grupp profeter som trodde att de hörde sanningen från Gud. 1 Kung 22:19-23. Det finns inget sätt att objektivt utvärdera vad man ”hör”. Det kan vara eller inte från Gud.
Mika sade: ”Hör alltså Herrens ord: Jag såg Herren sitta på sin tron, och himlens hela härskara stod hos honom på hans högra sida och på hans vänstra. Och Herren sade: Vem vill locka Ahab att dra upp mot Ramot i Gilead, så att han stupar där? Den ene sade si och den andre så. Då kom en ande fram och ställde sig inför Herren och sade: Jag ska locka honom till det. Herren frågade honom: Hur då? Han svarade: Jag ska gå ut och bli en lögnens ande i alla hans profeters mun. Då sade Herren: Försök locka honom till det, och du kommer också att lyckas. Gå ut och gör så! Och nu har Herren lagt en lögnens ande i alla dessa dina profeters mun, och Herren har beslutat att olycka ska drabba dig.”

6. Vi behöver inte höra Guds hörbara röst. Bibeln har allt vi behöver för att bli mogna, fullständiga Guds barn 2 Tim 3:16-17Judas 3.
Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, tillrättavisning, upprättelse och fostran i rättfärdighet, så att gudsmänniskan blir fullt färdig, väl rustad för varje god gärning.
Mina älskade, trots min stora iver att skriva till er om vår gemensamma frälsning fann jag det nödvändigt att skriva och mana er fortsätta kämpa för den tro som en gång för alla har överlämnats åt de heliga.

Jag säger inte att du inte kan höra Guds hörbara röst. Jag säger inte att du inte har hört Guds hörbara röst. Det är onödigt för mig att säga det. Vilken människa kan begränsa Gud?

Här är vad jag säger. Söka känna och älska Fader, Son och Ande av hela ditt hjärta Matt 22:36-39. Om han väljer att välsigna dig med en speciell upplevelse, halleluja! Om han inte gör det, halleluja! Oavsett vad, gläds åt att ditt namn är skrivet i himlen Luk 10:20.
"Mästare, vilket är det största budet i lagen?" Han svarade: "Du ska älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och av hela din själ och av hela ditt förstånd. Det är det största och första budet. Sedan kommer ett som liknar det: Du ska älska din nästa som dig själv
Men gläd er inte över att andarna lyder er, utan gläd er över att era namn är skrivna i himlen."

https://toeverynation.com/6-reasons-why-we-should-not-seek-to-hear-gods-audible-voice/

1 kommentar:

  1. Vilket stort vittnesbörd, jag är Torpey Clare och har varit gift, var nöjd med mitt äktenskap, inte förrän när min make började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen mot våra äktenskapliga löften, jag försökte få honom att förstå att de var lögner, men han förlorade kärleken, förtroendet och förtroendet för oss. Så vi blev gnagande par och fyllde sedan för skilsmässa, senare blev vi separerade. år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv men jag kunde inte, så jag började en strävan efter att få tillbaka min man, då hänvisades jag till, BaBa ogbogo en stor och mycket andlig man som kastade en kärleksförtrollning på mig och fick min EX tillbaka till mig inom 48 timmar. med glädjen och lyckan i mig, släpper jag hans kontakt här för dem som har problem med äktenskap och äktenskap. greatbabaogbogotemple@gmail.com. Ta kontakt med honom, han är verkligen en stor och mäktig man. Hjälper också med att följa frågor ...
    (1) Stop Divorce (2) End Barrenness (3) Behöver andlig hjälp (4) Alla typer av stavning

    SvaraRadera

Vad är den verkliga betydelsen av att vara profetiskt?

av Drew B. McIntyre 30 april 2014 Det finns få roller i Skriften som missförståtts lika mycket som profetens. I konservativa kretsar minsk...