fredag 12 augusti 2022

Vad är InterFaith = InterTro & InterSpiritual = Interspirituell ?

Inter Tro = Inegrerande Tro & Inter Spirituell = Inegrerande Spirituell.

Denna integrering betyder att alla sorters trossystem omfamnas,. Det ska leda till en andlig tillväxt som fördjupar förståelsen av Guds närvaro i alla varelser.

Alla universella sanningar som ligger bakom alla andliga vägar bekräftas här. Tillsammans odlar man liv av kärlek, glädje och frihet, oavsett bakgrund. Kristendom, judendom, buddism, hinduism, indiansk andlighet och alla andra sorters troer är välkomna, även de som inte har någon tro välkomnas.

Gemenskapen är öppen för alla och alla typer av livsstilar, även HBTQ.

De studerar material som ”En kurs i mirakler”, Interandlig medittion, ”En ny jord, och ”Sinnesvetenskap”. De är även värdar för Anonyma Alkoholister.

IntrerTro rörelsen uppkom ca 1981 till stor del av det arbete som Rabbin Joseph Gelberman lade ner.

Termen InerSpirituell myntades av Wayne Teasdale, katoslk lekmannamunk, 1999, i hans bok ”The mystical heart = Det mystiska hjärtat”. Termen Interspirituell anses en mer korrekt term än den tidigare termen.

Detta är hur Teasdale själv beskriver det i sin bok;

Vi måste se ett nytt medvetande... som hämtar sin inspiration från eviga andliga och moraliska insikter, intuition och erfarenhet. Vi kallar denna nya medvetenhet interspirituell, vilket innebär inte homogenisering av religion, utan återhämtning av det delade mystiska hjärtat som slår i mitten av världens djupaste andliga traditioner.



På Intertros center försöker de anpassa sig till det som är mest sant om den kollektiva visdomen i världens mystiska traditioner:  läran att varje människa är ett individuellt uttryck för Gudomlighet i fysisk form, och som sådana är vi alla ”ett”. Detta kärnkoncept ligger i centrum för allt vi lär ut.

Givetvis ser vi på en gång att detta inte är kristet. Eftersom vi är en inympad gren på det sanna olivträdet (Rom 11:24), så gäller samma regler för oss som det gjorde för Israels folk.

3 Mos 18:1-4 Och HERREN talade till Mose och sade: Tala till Israels barn och säg till dem: Jag är HERREN, eder Gud. Ni skall icke göra såsom man gör i Egyptens land, där I haven bott. Ej heller skall ni göra såsom man gör i Kanaans land, dit jag vill föra eder; NI skall icke vandra efter deras stadgar. Efter mina rätter skall ni göra och mina stadgar skall ni hålla, och ni skall vandra efter dem. Jag är HERREN, eder Gud. 

5 Mos 18:9-13 När du kommer in i det land som HERREN, din Gud, vill giva dig, skall du icke lära dig att göra efter hedningarnas styggelser. Hos dig må icke finnas någon som låter sin son eller dotter gå genom eld, eller som befattar sig med trolldom eller teckentydning eller svartkonst eller häxeri, ingen som förehar besvärjelsekonster, ingen som frågar andar, eller som är en spåman, eller som söker råd hos de döda. Ty en styggelse för Herren är var och en som gör sådant, och för sådana styggelsers skull fördriver HERREN, din Gud, dem för dig. Du skall vara ostrafflig inför HERREN, din Gud. 

https://interfaithspirit.org/interfaith-or-interspiritual/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Teofostiska bönministeriet

Av Martin och Deidre Bobgan 1 augusti 2004 Inre helande översatt och inlagt med tillstånd Namnet Theo f osti sk finns kvar. Men istället f...