måndag 19 september 2022

Vad är attraktionslagen och är den biblisk?

 

By Stewart Kabatebate

Det är en bra artikel, men det finns saker som jag vill lägga till, detta kommer vara i brunt, så alla kan se vad jag lagt till.

Attraktionslagen skapades av Helena Petrovna Blavatsky von Hanh, även kallad madam Blavatsky. Hon skrev om den i sin första bok, ”Isis unveiled = Isis avtäckt”, (vilket tas upp längre ner). Petrovna var från en rysk-tysk aristokratisk familj och levde 1831-1891. Hon var involverad i mystik och det rent ockulta.

Hennes resa tog henne bland annat till Indien och Tibet, varifrån hon tog sina mystiska influenser. Hon ska bland annat ha mött en grupp som kallade sig; Mästarna av antik visdom. Redan 1870 var hon involverad i den spiritualistiska rörelsen.

Hon reste världen runt för att sedan bosätta sig i USA, där skapade hon det Teosofiska samhället / sällskapet, tillsammans med Henry S. Scott, Charles Webster Leadbeater och William Quan Judge 1875.


Teosofiska samhällets slogan; Det finns ingen religion högre än sanningen. 
Det teosofiska sällskapets läror byggde på buddismens och hinduismens läror.

Hon skrev ytterligare tre böcker efter att det teosofiska sällskapet hade startats, ”The secret doctrine = den hemliga läran” The key to theosophy = Teosofins nyckel” och ”The voice of silence = tystnadens röst”.

New Thought tog in attrakttionslagen i sin lära, och därifrån kom den senare in i vad som numera är känt som trosrörelsen, via Essek William Kenyon 1867-1948. Kenyon var en baptist, men fann en del av lärorna i Phieas Quimbys ”New Thought = Ny tanke” och Eddy Mary Bakers Christian Science = Kristen Vetenskap” intressanta och blandade in saker därifrån in i det evangelium han skapade. Han skapade Bethels Bibelinstitut.

Detta ledde senare till Kenneth Hagin som startade sin gärning som 20-åriong 1947. Några år gick tills Kenyons dotter fick klart för sig att Hagion predikade och skrev om exakt samma saker som hennes far predikat och skrivit om, hon stämde Hagin för plagiat. Mer om detta; https://monalola62.blogspot.com/2021/08/moderna-trosrorelsens-sanna-fader.html

Vad handlar attraktionslagen om?

Lika drar till sig lika, d.v.s. gör eller säg positiva eller negativa saker och samma sak görs eller sägs mot dig.

Är attraktionslagen en lögn?

Ja det är en ren lögn.

Är det bibliskt?

Nej den är inte förenlig med biblisk lära.

Varför och hur har den infiltrerat den moderna kyrkan?

Sättet som vi läser och tolkar bibeln på.

Alla frågor kommer få mer ingående svar i artikeln.

Attraktionslagen, även känd som "ny tanke" är filosofin och konceptet att människor har en speciell koppling eller relation till universum i den utsträckning som universum kan svara på våra tankar och ord, oavsett om dessa tankar och ord är negativa. eller positiv.

Det är tron att människor kan locka negativ eller positiv energi eller omständigheter till existens genom sina tankar och genom de ord de talar. Med andra ord: "lika drar till sig lika".

Till exempel, om vi talar positiva ord och har positiva tankar, kommer universum att svara genom att ge oss positiva resultat. Men om vi talar negativa ord och har negativa tankar, kommer universum att svara genom att ge oss negativa resultat.

I Ny Tanke så räckte det att tänka positivt eller negativt för att det skulle ske, i New Age förvandlades det till att tala ut det. Hur detta kommit in i trosrörelsen är genom att man helt enkelt bytt ut orden positivt = tro, negativt = otro. Det vill säga du talar ord av tro eller otro och det du säger sker.

Attraktionslagens koncept används omväxlande med andra termer som "positiva bekännelser", "positiva affirmationer", "nämn det och kräv det", "att göra deklarationer", "karma" eller "visualisering".

Därför hävdar attraktionslagen att vi som människor kan skapa vår egen verklighet av vad vi vill och vad vi önskar genom att utöva olika tekniker från Nya Tankar inklusive principerna för att tala positiva ord och ha positiva tankar som är i synk med våra specifika önskningar, begärelser eller drömmar.

Så enligt anhängare av attraktionslagen – alla som flitigt praktiserar detta nya tankekoncept kan bli vem de vill vara; de kan ha vad de än drömmer om att ha; de kan åstadkomma vad de vill och de kan skapa vilken verklighet de önskar.

Men stöds attraktionslagen av Bibeln eller är den ett subtilt bedrägeri?

Attraktionslagen har sina rötter och historia inbäddad i ockultismen, New Age rörelsen och även buddhismen.

Instämmer jag inte helt i, eftersom Petrovna skrev om den före New Age startades, den som anses ha grundat New Age var Alice Bailey 1880-1949, som hade studerat Petrovnaskrifter. New Age om jag förstått det rätt såg dagens ljus på 1960-talet, även om idéerna till det kom upp mycket tidigare.

Termen "Attraktionslagen" dök först upp i en bok skriven av den ryska ockultisten Helena Blavatsky 1877 i en bok som heter Isis Unveiled.

Så de nya tanketeknikerna och principerna som definieras som "lagen om attraktion" är mestadels rotade i ockultism och häxkonst eller New Ages filosofier.

Attraktionslagens koncept och principer kommer från kanaliserade demoniska andar. Välkända New Age, ockulta författare som Helena Blavatsky och Alice Bailey har båda skrivit böcker samtidigt som de var influerade eller inspirerade av demoniska andar.

Till och med Adolf Hitler själv var känd för att ha adopterat Helena Blavatskys ockulta läror och principer om attraktionslagen i nazismen.

Liksom många vilseledande begrepp och doktriner är lagen om attraktion en filosofi som kan innehålla några få element av sanning. Men det övergripande konceptet, teknikerna, ursprunget och principerna för attraktionslagen är obibliska och mycket farliga.

Attraktionslagens koncept och läror är så populära att de har infiltrerat många kyrkor runt om i världen. Attraktionslagen har infiltrerat den moderna kyrkan genom många falska lärare som tillhör trosrörelsen och NAR Nya Apostoliska Reformationen.

Förutom att läran är framträdande inom New Age och det ockulta, är Attraktionslagens koncept mycket populära och undervisas konsekvent av många livscoacher och motiverande talare runt om i världen.

En del av anledningen till att attraktionslagen blev såpopulär var genom boken och dokumentären som heter ”The Secret = Hemligheten”. Attraktionslagen har också främjats av många kända personer som Oprah Winfrey och predikanter som Joel Osteen och många andra.

Så attraktionslagen tilltalar inte bara icke-troende och det ockulta – utan i flera decennier har dess begrepp och läror sakta lyckats infiltrera kyrkor och religiösa grupper.

Målen för lagen om attraktionslära som lärs ut av New Age och den ockulta världen påminner mycket om målen som lärs ut av rörelsen trosrörelsens välståndsevangelium.

Dessa mål är följande:

1. Attrahera pengar, rikedom och inflytande eller makt genom att använda sig av attraktionslagen.

2. Attrahera framgång och överflöd med attraktionslagen.

3. Förbättra din mentala och fysiska hälsa med hjälp av attraktionslagen.

4. Attrahera ömsesidigt fördelaktiga relationer för att växa och behålla din framgång och rikedom.

Attraktionslagens principer och tekniker tilltalar alltid människors köttsliga önskningar och begärelser, ögonens begärelser och livets stolthet / eller stolthet över ägodelar (1 Joh 2:16).

Den underliggande läran i attraktionslagen är att du kan få vad du vill och attrahera allt materiellt välstånd du vill, om du flitigt övar på dess koncept och principer.

Det är därför många New Age filosofier är kompatibla med de falska lärorna i trons ord och välståndets evangelium. Attraktionslagens mål och principer har ingenting att göra med evangeliet eller med att uppmuntra en genuin relation med Gud – utan den används istället som ett medel för en att helt enkelt försöka få vad köttet önskar utan att ta hänsyn till Guds gudomliga vilja eller suveränitet. .

Så denna nya tankefilosofi och dess koncept är populära bland både sekulära eller ockulta grupper såväl som falska eller vilseledda pseudokristna grupper.



5 skäl till varför lagen om attraktion är ett bedrägeri

1. Lagen om attraktion kontra Jesu Kristi liv och upplevelser
Om attraktionslagens principer är bibliska eller sanna, då skulle det vara viktigt att testa deras "lika attraherar lika"-koncept mot den mest perfekta Personen som någonsin vandrat på jorden - Jesus Kristus.

Jesus var perfekt i allt han gjorde. Kristus var utan synd eller skuld eller fel. Allt Kristus gjorde i ord eller handling var helt perfekt och felfritt.

Så om Jesus, som var perfekt i sina ord, handlingar och tankar, måste några uppenbara frågor ställas till de som tror på Attraktionslagen:

a) Upplevde Jesus som var perfekt i alla avseenden karma eller misslyckades med att tillämpa principerna i lagen om attraktion under sin tjänst? Han blev ständigt förlöjligad och förföljd till den grad att han blev korsfäst på ett kors, men han var utan synd i sitt tal, sina tankar och sina handlingar. Om "lika attraherar lika" som attraktionslagen lär ut, varför lockade en sådan perfekt man som Jesus till sig sådan "negativitet" under sin tjänst?

b) Enligt attraktionslagen

Hans vänner övergav honom när han korsfästes; Graven han begravdes i var lånad. Missade Jesus, som var perfekt i alla avseenden, att tillämpa principerna i attraktionslagen när han levde och upplevde denna typ av liv? Tilldrog Jesus sig en livsstil av fattigdom genom sitt tal och sina tankar? Kunde Jesus inte bara ha talat rikedom och materiella ägodelar till existens?

c) Jesus sa många ord som skulle anses "negativa" av många troende och förespråkare av Attraktionslagen. Han sa att det kommer att bli vedermöda i den här världen (Joh 16:33); Han sa att han inte kom för att bringa fred utan ett svärd (Matt 10:34); Han sa att han kom för att orsaka fiendskap bland familjemedlemmar (Matt 10:35);Han talade om helvetet, omvändelse och konsekvenserna av synd.

Han kallade människor för ett ”höggormsyngel” ; Han hade inga meriter utom sig själv men ändå blev han föraktad och sedan korsfäst för alla dessa saker. Talade Jesus "negativa bekännelser" eller "negativa bekräftelser" om livet när han sa sådana saker och många fler?
Så mot en perfekt man, som hade perfekta tankar, perfekt tal och perfekta handlingar misslyckas attraktionslagen
s lära och principer helt.

Även när dessa nya tankeprinciper jämförs med livet för sådana människor som profeterna, apostlarna och många äkta kristna genom hela Skriften och historien, kan begreppen om attraktionslagen bevisas vara obibliska och farliga.

Om attraktionslagen var sann skulle många kristna genom hela Bibeln och i historien inte ha blivit martyrer eller förföljda för sin tro.

De flesta förespråkare av attraktionslagen tror inte att människor eller kristna ska lida. De tror felaktigt att människor som upplever vedermöda och svårigheter i livet, drar till sig sådana omständigheter genom att "bekänna" negativa tankar och negativa ord.



2. Attraktionslagen lär att du är precis som Gud

Attraktionslagens koncept främjar den äldsta lögn som gavs till Adam och Eva av djävulen – ögnen att människan kan vara precis som Gud (1 Mos 3:5).

Till exempel främjar trosrörelsen attraktionslagen genom att lära ut att människor är ”små gudar” och de hävdar dessutom att precis som Gud talade saker till existens – så kan också människan tala eller skapa saker till existens.

Trosrörelsen tror och lär ut att vi alla är våra egna gudar. De hävdar att en person kan förändra vädret, utföra övernaturliga handlingar eller attrahera hälsa och rikedom genom att tillämpa olika tekniker från Attraktionslagen.

Så attraktionslagens och trosrörelsens bedrägerier är att människan kan höja sig över att vara en vanlig dödlig. Han stiger upp till ett rike där han har gudaliknande förmågor genom kraften i hans sinne och kraften i hans tunga.

På liknande sätt och ironiskt nog har till och med New Age och ockulta rörelsen samma åsikter som trosrörelsen angående små gudar läran. De lär också ut att människan kan vara precis som Gud, och den panteistiska uppfattningen att alla och allt är "gud" eller kan bli en gud. De lär dig att du kan stiga upp till gudaliknande status och förmågor så länge du utövar attraktionslagen.

Så tanken att människan kan förändra verkligheten genom sina ord, eller kontrollera vädret, eller skapa något från ingenting – allt detta tilltalar syndiga människors fallna kött som började i Edens lustgård när satan ljög att människan kan vara precis som Gud .

Bibeln är dock tydlig om att bara Gud kan skapa något från ingenting (Rom 4:17; 1 Mos 1:1-31). Endast Gud har makten att förändra verkligheten. Om människan kunde göra det attraktionslagen hävdar kan göras av våra tankar och ord, då skulle världen vara full av övermänniskor och "superhjältar".



3. Attraktionslagen handlar om att uppnå människans vilja och inte Guds vilja.

På grund av attraktionslagen tar Gud en baksätesroll och människan blir upphöjd över Gud. Till exempel r många som tillhör trosrörelsen sådana påståenden som: "Gud kan inte göra någonting utan din tillåtelse."

Inom den bedragna kyrkan är attraktionslagen ett koncept där människan använder Gud för att få vad hon vill genom att tillämpa dess koncept och mantran. Så Gud blir tjänaren och människan är herre.

Attraktionslagen främjar inte underkastelse till Guds vilja. Istället främjar den mänsklig stolthet och önskan om att människans personliga och självambitiösa mål ska uppfyllas över Guds vilja.

I sin ursprungliga och extrema form underkastar sig attraktionslagen en annan "gud" i form av universum eller "andlig energi" eller människan själv.

I sin ursprungliga och extrema form har attraktionslagens ära inget behov av den sanne Guden, eftersom människan har ersatt Gud. För om människan är kapabel att kalla allt till existens, varför skulle hon då fortfarande behöva Gud, och varför skulle hon behöva be?

Kärnan i attraktionslagen är att människan ska få vad hon vill ha vilket inte nödvändigtvis är vad Gud vill. Detta koncept tilltalar vår mänskliga naturs köttsliga önskningar.

Många böcker som ”The Secret = hemligheten”, ”Think & Grow Rich = Tänk och väx dig rik” och andra böcker som främjar attraktionslagen uppmuntrar jakten på pengar som en gud och att om du inte har det – så är något fel på dig.

Jesus lärde att livet inte består i överflöd av saker (Luk 12:15). Jesus lärde att vår strävan borde vara att i slutändan söka Gud först och att söka de skatter som finns ovanför och inte på jorden (Matt 6:19-21).

Bibeln har konsekvent lärt ut att jakten på och kärleken till pengar är roten till all slags ondska (1 Tim 6:10).

Dessutom, när vi ber, ber vi inte om att vår egen vilja ska ske. Istället måste vi be om att Guds vilja ska ske, vilket är något som de som tror på trosrörelsens lära och attraktionslagens lära inte gillar att höra (Matt 6:10; Luk 22:42; 1 Joh 5:14)

Så lagen om attraktion och dess mål har ingenting att göra med att sträva efter Guds vilja och hjärta – i stället handlar det om att sträva efter de djupa begären av människans vilja och önskemål.



4. Attraktionslagen omdefinierar termer eller ord

Ett av de tydliga tecknen på att bedrägeri äger rum är när ord, termer eller fraser i Skriften omdefinieras från deras ursprungliga eller avsedda betydelser.

Både New Age och trosrörelsen har omdefinierat orden "tillitoch "tro". De har också omdefinierat ord som ”välstånd” och anpassat det till världens definition istället för den bibliska definitionen.

Trosrörelsen har också misstolkat skriftställen som Mark 11:24, Matt 7:7-11 och Ordspr 18:21, vilka skrifter antas stödja attraktionslagenockulta principer.

Enligt trosrörelsen är tro en "kraft" som kan hjälpa dig att uppnå vad du än önskar genom att säga de "korrekta" eller "positiva" orden. Därför kallas rörelsen "Trons Ord / Ord som skapar Tro".

Betoningen av rörelsen ligger på deras missbruk eller missförstånd av biblisk tro. Trosrörelsen tror på sin egen tro vilket inte nödvändigtvis är samma sak som tro på den sanne Guden. De tror att om man frammanar tillräckligt mycket av "tros-kraften", i kombination med att tala "positiva" ord, så har Gud inget annat val än att göra vad de vill att han ska göra.

Tro-kraften är en nästan krampaktig strävan efter att tala ord baserade på en tro att du har kraften att skapa dina egna omständigheter. När detta inte lyckas, som att du inte blir helad eller får den bil, det hus eller något annat som du ”stått i tro” för, (vilket är vad tros-kraften också hänvisas till) då är det ditt eget fel, för du har för lite tro. Detta skuldbelägger människor.

Trosrörelsens teologin erkänner praktiskt taget inte Guds suveränitet och lär inte heller en person att underkasta sig Guds suveräna vilja.

Istället är tros-ordets teologi ett bedrägeri där man kan använda tron som ett sätt att kontrollera Gud och att använda Honom för att få det man vill ha.

Tros-ordets gud är dock en "gud" som underkastar sig människan och inte har någon suveränitet, och det är inte Bibelns sanna Gud.

Tros-ordets begrepp om tro som en "kraft" är mycket lik synen på många New Age´ares där tro tillämpas på universum som en kraft eller andlig energi.

Biblisk tro är när vi tror på vad Gud säger i sitt ord, oavsett om det som sägs av Gud verkar vara "negativt" eller "positivt". Tro kommer genom att höra och lita på Guds ord (Rom 10:17).

Tro = tillit, tillförsikt, förtröstan. Som när ett barn hoppar från ett bord eller träd och en förälder tar emot. Barnet är helt säker på att pappa / mamma kommer ta emot och det inte ska skada sig.

Emellertid skapar de som tror på attraktionslagen sin egen verklighet av vad som är negativt och vad som är positivt. De skapar sin egen verklighet av vad som är sant och vad som är fel. Så de har omdefinierat vad de kallar "positivt" eller "negativt".

Till exempel, får varken New Age eller trosrörelsens använda attraktionslagenkoncept på fel sätt – en person får inte bekräfta negativa saker hur sanna de än är.

Du får t.ex. inte säga att du är sjuk om du är sjuk - erkänner du att du är sjuk så "attraherar" du sjukdom i ditt liv. Att erkänna verkligheten av din sjukdom med dina ord anses därför vara "negativt".

Om du inte har pengar eller om du är pank, bör du inte verbalt erkänna verkligheten att du inte har pengar får då "attraherar" du fattigdom i ditt liv.

Även ens associationer dikteras av attraktionslagen. Så det hävdas att om man umgås med en fattig person så kan han "attrahera" fattigdom i sitt liv, men om man vill bli miljonär måste han umgås med de rika eller likasinnade som är i jakten på pengar.

Så enligt attraktionslagen och trons-ordet - om en person dör av en sjukdom, är det för att han inte hade eller "attraherade" tillräckligt med tro för att bli helad.

Eller om en person har det ekonomiskt svårt, beror det på att han har "attraherat" fattigdom i sitt liv eller inte har tillämpat Attraktionslagen på rätt sätt.

Så genom att omdefiniera termer inträder obibliska uppfattningar. Bibeln lär oss att dela upp sanningens ord rätt och inte omdefiniera dess ursprungligen avsedda betydelser (2 Tim 2:15; 2 Pet 1:20).



5. Lagen om attraktion är full av falska löften och falska profetior.

Naturligtvis gillar ingen att höra dåliga eller negativa nyheter. Men om informationen är negativ betyder det inte att informationen inte är sann. Så alla saker som är sanna kan inte definieras som "positiva".

Den bibliska principen och synen på hur vi bör se på livet är att vi ska urskilja livet i relation till Sant kontra Falskt istället för "negativ" kontra "positiv".

Att se frågor ur perspektivet av vad som är sant och vad som är falskt skiljer sig mycket från perspektivet vad som är "positivt" och vad som är "negativt".

I Jeremias bok fick profeten Jeremia i uppdrag av Gud att presentera dåliga och negativa nyheter för judarna (Jer 1:12-19). Det var nyheter om att det skulle komma en dom och en katastrof över Guds folk på grund av deras synder.

De negativa nyheterna som Gud sa till Jeremia att förkunna  ha varit negativa men det var sant. Faktum är att Gud till och med sa till Jeremia att folket skulle slåss mot honom på grund av nyheterna (Jer 1:19).

Så ingen mängd "positiv bekännelse"-mantran eller positivt tänkande skulle förändra Guds suveräna planer.

Men trots att Jeremia förkunnade dom enligt Herrens ord – uppstod några falska profeter som predikade "positivt" för att motverka budskapet som gavs till Jeremia av Gud.

De falska profeterna förkunnade ett "positivt" budskap om "fred och välstånd" när freden inte kom (Jer 8:10-11). Deras budskap om "positivitet" var inte sant eftersom det inte stämde överens med Guds specifika planer eller Guds specifika ord.

Jer 23:16-17 Så säger Herren Sebaot: ”Hör inte på profeternas ord som profeterar för er och fyller er med fåfänga förhoppningar. De talar visioner av sina egna sinnen, inte från Herrens mun. De säger ständigt till dem som föraktar Herrens ord: ’Det skall gå er väl’; och till var och en som envist följer sitt eget hjärta, säger de: 'Ingen olycka skall komma över dig.'

Jeremias exempel är bara några exempel där Guds sanna profeter alltid kolliderade med falska profeter.

I sitt försök att omdefiniera verkligheten förkunnar trosrörelsen och attraktionslagen falska löften och falska profetior som motsätter sig Guds suveräna planer och vilja.

Användningen av attraktionslagens principer och koncept är inte en strävan efter sanning – utan en strävan efter personlig vinning.

Attraktionslagen uppmuntrar inte strävan efter Gud, men den uppmuntrar strävan efter människans egna självambitiösa önskningar.

Många som har försökt följa attraktionslagenprinciper har upplevt falska förhoppningar, falska visioner och effekterna av att tro falska profetior, antingen från det ockulta,trosrörelsen och NAR Nya apostoliska reformationen.



Slutsats

Attraktionslagen är populär på grund av dess betoning på hälsa och rikedom – ett gemensamt mål för trosrörelsen och NAR-rörelsen. Det är på samma sätt ett vanligt mål för många inom det ockulta som ansluter sig till New Age-rörelsens lära.

Lagen om attraktionskoncept lurar sina troende att tro att de kan bli precis som Gud. Begreppen lurar människor att försöka minska Guds suveränitet och roll i ens liv.

Sammantaget – attraktionslagen förorenar sinnet och förvränger Guds sanna karaktär och natur. Det leder människor till avgudadyrkan. Attraktionslagen är en lögn och ett farligt bedrägeri.

På grund av attraktionslagen – lär människan sig att upphöja sig själv och sina förmågor och kommer så småningom sakna ödmjukhet och ikläder sig istället narcissism och stolthet. Människan blir sin egen gud.

Gud förbjuder oss inte att tänka "positivt" så länge det är i linje med Guds sanning och inte vår egen köttsliga vilja. Alla våra tankar måste styras av Guds ord och önskan att upphöja Jesus Kristus och inte människans filosofier eller strävan efter personliga världsliga nöjen.

Våra tankar och meditationer ska i motsats till attraktionslagen – i slutändan hedra Jesus Kristus. Vårt sätt att tänka bör i slutändan återspegla Jesu Kristi karaktär och natur. Vårt tänkande bör vara lydnad mot Guds skrivna ord. Sant bibliskt tänkande kommer alltid att peka oss på Jesus Kristus och ett liv som verkligen behagar Gud.

2 Kor 10:5 Vi förstör argument och alla höga åsikter som väcks mot kunskapen om Gud, och tar varje tanke till fånga för att lyda Kristus,

Kol 2:8 Se till att ingen tar er till fånga genom filosofi och tomt bedrägeri, enligt mänsklig tradition, enligt världens elementära andar och inte enligt Kristus.

Fil 2:5-8 Ha detta sinne emellan er, som är er i Kristus Jesus, som, fastän han var i Guds gestalt, inte ansåg att likhet med Gud var något att fatta, utan gjorde sig själv till ingenting , i form av en tjänare, född i människors likhet. Och efter att ha hittats i mänsklig gestalt, ödmjukade han sig själv genom att bli lydig till döden, ja, döden på ett kors.

Kristusliknande tänkande är inte bara "positivt" för att vara positivt och inte heller "negativt" för att vara negativt.

Kristusliknande tänkande överensstämmer med sanningen i Guds ord, som med rätta har delats upp i avsikten att förhärliga Gud.

Kristusliknande tänkande leder oss till ödmjukhet och till lydnad mot Gud även om följderna eller konsekvenserna av lydnaden kan vara negativa.

Jesu Kristi liv levdes perfekt och utan synd i ord eller handling – men ändå upplevde eller lockade han till sig all sorts negativitet från människor omkring honom, till döden på korset.

Även om hans död var negativ vid den tiden, var den avsedd för gott eftersom den i slutändan ledde till möjligheten att många människor kan bli frälsta genom att lita på och tro på honom (Joh 3:16; Ef 2:8-9).

Vår förståelse av vad som är positivt eller negativt är i slutändan relativ – men Guds sanning är alltid absolut.

Vi måste därför akta oss för attraktionslagens falska undervisning.

https://www.inspiredwalk.com/9715/what-is-the-law-of-attraction 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Teofostiska bönministeriet

Av Martin och Deidre Bobgan 1 augusti 2004 Inre helande översatt och inlagt med tillstånd Namnet Theo f osti sk finns kvar. Men istället f...