måndag 26 september 2022

Vad är religiös vetenskap?





Religionsvetenskap startade 1927 när Ernest Holmes uppmuntrades att organisera en grupp för att formellt studera hans läror om metafysisk andlighet.

Mina tillägg i brunt, vilket inkluderar bilden.

Mer om metafysisk andlighet här; https://vilketevilket.blogspot.com/2022/09/vad-ar-spirituell-andlig-metafysik.html

Holmes själv studerade Dr. P. Quimbys ”New Thought = NY Tanke”, Mary Baker Eddys ”Christian Science = Kristen Vetenskap”, Charles Filmores ”Unity Church = Enhetskyrkan” och Ralph Waldo Emersons transcendentalist ochfilosof, sinnesvetenskapliga läror, tillsammans med österländsk mystik och religioner som hinduismen.

Transcendentalism är en idealistisk filosofisk och social rörelse som utvecklades i New England omkring 1836 som reaktion på rationalism. Influerad av romantik, platonism och kantiansk filosofi lärde den ut att gudomlighet genomsyrar hela naturen och mänskligheten, och dess medlemmar hade progressiva åsikter om feminism och gemenskap. Ralph Waldo Emerson och Henry David Thoreau var centrala figurer.

Ett system utvecklat av Immanuel Kant, baserat på idén att man, för att förstå verklighetens natur, först måste undersöka och analysera den resonemangsprocess som styr erfarenhetens natur.

Mer om transcendentalismen här; https://vilketevilket.blogspot.com/2022/09/vad-ar-transcendentalism.html

Han tog lite från var och en av dessa (kristen vetenskap, transcendentalism, enhet, etc.) och formulerade sitt eget trossystem som han sedan höll föreläsningar om. Det var efter att ha skrivit en bok med titeln ”The Science of the Mind = Sinnets Vetenskap” som hans läror blev mycket populära, och ”Institute of Religious Science and School of Philosophy = Institutet av religiös vetenskap och Filosofiskolan” bildades.

Fler grupper startades varje år fram till mitten av 1950-talet, när ledare inom institutet föreslog att man skulle skapa ett centralt styrande organ för att övervaka varje grupp. Många av "kyrkorna" gick emot detta, vilket skapade en spricka.

Ur denna klyfta bildades ”United Church of Religious Science = Förenade Religionsvetenskaps-kyrkorna”, även känd som ”Science of Mind = Sinnesvetenskapen, och ”Religious Science International = Internationella religionsvetenskapen”.

Båda dessa grupper av kyrkor har samma grundläggande trossystem, även om läror kan variera ganska mycket och samexistera mycket bra tillsammans.

Huvuddelen av religionsvetenskapens övertygelse kretsar kring tanken att Gud finns överallt och att allt finns i Gud – även känt som panteism.

Religionsvetenskap främjar alltså att komma i kontakt med denna ständigt närvarande källa och bli förenad med den. Religionsvetenskapen lär att alla vägar leder till Gud, och därför används all helig litteratur för att definiera och diskutera andliga principer för att leva, Bibeln är bara en av många. Nyckeln till att låsa upp Guds mysterier finns inte i en bok eller i skrifter, utan i en själv. Religionsvetenskapen lär ut hur detta kan göras.

Uppenbarligen är religionsvetenskap ett fullständigt avsteg från biblisk undervisning. Det finns inte en biblisk doktrin som hålls som sanning av kristna som religionsvetenskapen tror är sann. Från Gud till synd, skapelse till frälsning, varje tro som hålls av religionsvetenskapens anhängare står i direkt opposition till Skriften. Religionsvetenskap är vad Johannes talade om;

1 Joh 4:1–3 Älskade, tro inte på varje ande, utan pröva (testa) andarna för att upptäcka om de utgår från Gud; ty många falska profeter har gått ut i världen. Genom detta kan ni känna (förnimma och känna igen) Guds Ande: varje ande som erkänner och bekänner [det faktum] att Jesus Kristus (Messias) [i verkligheten] har blivit människa och har kommit i köttet är av Gud [har Gud] för dess källa]; Och varje ande som inte erkänner och bekänner att Jesus Kristus har kommit i köttet [men skulle upphäva, förstöra, avskilja, splittra Honom] är inte av Gud [utgår inte från Honom]. Denna [icke bekännelse] är antikrists [ande], [om] som ni hörde att den skulle komma, och nu är den redan i världen” (Amplified Bible = förstärkta bibeln).

Den "anden" som bebor religionsvetenskapen är antikrists ande, som är Satan, som "stryker omkring som ett rytande lejon och letar efter någon att sluka" (1 Petr 5:8).

Enligt religionsvetenskap kommer frälsning från insikten att du faktiskt är en del av Gud, och genom att sålla bort det dåliga i ditt liv genom vetenskapliga / filosofiska principer. Religionsvetenskap, liksom alla falska religioner, förnekar Kristi gudom och predikar en verk-baserad frälsning. Tyvärr för religions-vetenskapliga anhängare har Kristus något helt annat att säga om det:

Joh 14: 6 Jesus sa till honom: 'Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Fadern utom genom mig.

Brevet till Efesus berättar för oss om gärningsbaserad frälsning, även om "gärningarna" är sådana saker som att "sålla bort" det onda i våra liv:

Ef 2:8–9 Ty det är av nåd du har blivit frälst, genom tro - och detta inte från er själva, det är Guds gåva – inte genom gärningar, så att ingen kan skryta.


https://www.gotquestions.org/religious-science.html



  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Teofostiska bönministeriet

Av Martin och Deidre Bobgan 1 augusti 2004 Inre helande översatt och inlagt med tillstånd Namnet Theo f osti sk finns kvar. Men istället f...