måndag 12 april 2021

Arons välsignelse - kan vi använda det som troslära?

 Arons välsignelse

Enligt en del i dessa rörelser så handlar det om att du kan använda bönen Herren välsigna dig och bevara dig, Herren låter sitt ansikte lysa över dig och vare dig nådig. Herren vände sitt ansikte mot dig och ge dig frid, (i Faderns, Sonens, och den Heliga Andes namn).(4 Mos 6:24-26) för att bli välsignad på en massa sätt.

Men du måste säga det och förstå vad det är du säger för att Gud ska ge dessa övernaturliga välsignelser till dig.”

4 Mos 6:22-26 Och HERREN talade till Mose och sade: Tala till Aron och hans söner och säg: När I välsignen Israels barn, skolen I säga så till dem: HERREN välsigne dig och bevare dig. HERREN låte sitt ansikte lysa över dig och vare dig nådig. HERREN vände sitt ansikte till dig och give dig frid. Så skola de lägga mitt namn på Israels barn, och jag skall då välsigna dem.

Var någonstans i dessa citerade verser hittar vi att Gud ska ge oss övernaturliga välsignelser? Ingenstans! Det är därför det är så viktigt att vi testar allting. Gud ska välsigna oss, visst. Men ingenstans i detta sammanhang sägs det mer än så.

Du kommer att få en övernaturlig tjänst, rikligt välstånd, fullständig hälsa, bättre relationer, skydd och stadig fred och visdom för att fatta smarta beslut. Du kommer att få övernaturlig vägledning i livet.”

I trosrörelsen och de andra grenarna, även i de karismatiska rörelserna är detta så vanligt. Man tar en välsignelse som Gud lovade sitt folk, sätter in sig själv i det, och lägger till allting som ingår i dessa välsignelser. Det är lägga till till skriften vi talar om här. Utöver det så är det en sorts praktisering att du måste läsa och förstå för att det ska gälla dig. Jag väljer därför lägga till de föregående verserna i 5Mos 12: 29-32

5 Mos 4:2 I skolen icke lägga något till det som jag bjuder eder, och I skolen icke taga något därifrån; I skolen hålla HERRENS, eder Guds, bud, som jag giver eder.

5 Mos 12:29-32 När HERREN, din Gud, har utrotat de folk till vilka du nu kommer, för att fördriva dem för dig, när du alltså har fördrivit dessa och bosatt dig i deras land, tag dig då till vara för att bliva snärjd, så att du efterföljer dem, sedan de hava blivit förgjorda för dig; fråga icke efter deras gudar, så att du säger: »På vad sätt höllo dessa folk sin gudstjänst? Så vill också jag göra.» Nej, på det sättet skall icke du göra, när du tillbeder HERREN, din Gud, ty allt som är en styggelse för HERREN, och som han hatar, det hava de gjort till sina gudars ära; ja, de gå så långt att de bränna upp sina söner och döttrar i eld åt sina gudar. Allt vad jag bjuder eder, det skolen I hålla och göra. Du skall icke lägga något därtill och icke taga något därifrån.

Vi får inte hantera Guds ord som vi vill och känner. Det är Han som ingivit skriften, inte vi. Författaren bestämmer vad som gäller, (eller fantiserar ihop historien), de kan inte läsaren förändra efter sitt eget godtycke.

Det fungerade 40 år i öknen till att förse dig med manna, vaktlar, inte ens skor och kläder blev slitna eller förstörda. Övernaturlig ledning med en ängel som vägledde och skyddade, moln på dagen, eld på natten, som vägledde dem fullständig hälsa, deras flockar ökade trots brist på bete, och inte minst fullständig hälsa. De upplevde också övernaturlig tillbedjan - Guds shekinah- härlighet fyllde det heligaste.”

Om igen rena dravlet. Många må befinna sig i en andlig öken, men vi kan inte ta en bibelberättelse och göra det till en praktisering det inte är. Detta är en del av berättelsen om när Judarna kom ut ur fångenskapen. Och visst fick de mat, men de fick inte ta hur mycket de ville, Gud hade bestämt hur mycket som skulle tillfalla var och en. De som i början tog mer an de hade fått tillåtelse att ta fann att det fanns maskar i mannat dagen efter och Mose blev förtörnad på dem. (2 Mos 16:16-20)

4 Mos 6:27 Så skola de lägga mitt namn på Israels barn, och jag skall då välsigna dem.

Gud förklarar också att två saker skulle åstadkommas genom att förkunna denna speciella välsignelse: "Så de kommer att lägga mitt namn på israeliterna, och jag välsignar dem" (4 Mos 6:27). Först säger Gud att prästen skulle sätta Guds namn på israeliterna. Detta betyder att Gud märkte sitt folk på samma sätt som en ranchägare märker sitt boskap. Satan känner igen det här namnet på dig och blir rädd för att röra vid dig! halleluja!”

Vi är på farlig mark när vi tar berättelser och förvandlar dem till praktiseringar för att få det vi vill ha. Detta är helt och hållet obibliskt. Men det skrämmande är att det inte låter helt uppåt väggarna som en del saker gör.

https://tbm.org/ancient-priestly-blessing.html Tom Brown

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Teofostiska bönministeriet

Av Martin och Deidre Bobgan 1 augusti 2004 Inre helande översatt och inlagt med tillstånd Namnet Theo f osti sk finns kvar. Men istället f...