tisdag 20 april 2021

Guds favör vad innebär det?

 Guds favör

Guds förmån kommer förändra ditt liv. Hur annorlunda skulle ditt liv vara om du var Guds gunstling dag och natt? Tänk om gud öppnade dörrar för dig hela tiden? Skulle du behandla livet om du visste att framgång var det som låg framför dig. Jag ska ge dig fyra punkter för att hjälpa till att få åtkomst till Guds förmån varje dag.

1. Du har redan förmån Ef 2:8 Ty av nåd ären i frälsta genom tro - och det av eder själva, guds gåva är det. Enkelt uttryckt nåd är favör. Gloria”

Att vi är frälsta av nåd är en gåva eller favör, det är vad versen Gloria citerar betyder, inte att vi har favör som individer i allting vi gör och vart vi än ställer vår kosa.

2. Du får Guds förmån genom tro. Det finns många som säger, men de vars liv är fulla av tragedier, varför ger inte Gud förmån till dem också? Gud omger också dem med förmån, de vet bara inte om det, så de kan inte ta vad han har givit dem. Du förstår, enligt 2 Petrus 1:2 Nåd och frid föröke sig hos eder, i kunskap om Gud och vår Herre Jesus Kristus. Guds nåd förökas i oss genom kunskap. Det första du måste göra innan du kan få fördelarna med Guds fördel är att veta att det är dina, du ta emot dem genom tro. Gloria

Nej! Om igen så citerar hon en vers och förvränger den, hon har sina trosglasögon på sig. Kunskapen som det talas om i versen handlar om att vi ska få kunskap om Gud, genom Jesus Kristus. För att få kunskap om Gud måste vi läsa skriften, det är den som uppenbarar för oss vem Gud är.

3. Gud söker efter någon att välsigna med sin favör. Vi tror att vi väntar på honom när han faktiskt väntar på att vi ska ta emot. Gud har redan gjort allt som krävs för att du och jag ska bli helt omhändertagna medan vi bor här på jorden. Han har gett alla välsignelser - hälsa, välstånd, sinnesro, glädje, befrielse från synd och allt som rör vårt goda liv. 2 Pet 1:3 Allt det som leder till liv och gudsfruktan har hans gudomliga makt skänkt oss, genom kunskapen om honom som har kallat oss medelst sin härlighet och underkraft.

Och här kommer trosläran fullt in. Vår favör består i att bli välsignade med, välstånd, hälsa, sinnesro, glädje och allt annat. Vad handlar versen om? Hälsa och rikedom? Nej! Låt mig ta sammanhanget.

2 Pet 1:1-4 Simon Petrus, Jesu Kristi tjänare och apostel, hälsar dem som i och genom vår Guds och Frälsarens, Jesu Kristi, rättfärdighet hava fått sig beskärd en lika dyrbar tro som vi. Nåd och frid föröke sig hos eder, i kunskap om Gud och vår Herre Jesus Kristus. Allt det som leder till liv och gudsfruktan har hans gudomliga makt skänkt oss, genom kunskapen om honom som har kallat oss medelst sin härlighet och underkraft. Genom dem har han ock skänkt oss sina dyrbara och mycket stora löften, för att I skolen, i kraft av dem, bliva delaktiga av gudomlig natur och undkomma den förgängelse som i följd av den onda begärelsen råder i världen.

Det finns inga som helst löften här om hälsa och rikedom.

4. Du måste frigöra din tro för att få Guds fördel. För att fullt ut njuta av dessa fördelar måste du ta emot dessa andlig löften, genom tro.”

Vi ser i punkt 4 att det är vi som ska göra detta, genom att frigöra vår tro. Men vi som kristna kan inte åstadkomma någonting i vår egen kraft. Detta låter faktiskt inte fel, vilket är förrädiskt, då det är vi som åstadkommer det.

Jes 66:2 Men till den skådar jag ned, som är betryckt och har en förkrossad ande, och till den som fruktar för mitt ord.

2 Krön 16:9 TY HERRENS ögon överfara hela jorden, för att han med sin kraft skall bistå dem som med sina hjärtan hängiva sig åt honom.

Källa: https://blog.kcm.org/gods-favor-will-change-life/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Teofostiska bönministeriet

Av Martin och Deidre Bobgan 1 augusti 2004 Inre helande översatt och inlagt med tillstånd Namnet Theo f osti sk finns kvar. Men istället f...