lördag 17 april 2021

Enhetsvälsignelsen = Oneness Blessing

 Enhetsvälsignelse

Enhetsvälsignelse = Oneness blessing och startade i Indien genom Sri Bhagavan hans fru Amma och sonen Sri Krishsnaji, Bhagavan sade sig vara Kalki, en avatar, en till jorden nedstigen Gud. Sri Bhagavan fick popularitet på 1990-talet efter han sagt sig vara Kalki

Det globala fenomenet Enhetsvälsignelse, även känt som Deeksha, är en icke-konfessionell överföring av energi från en person till en annan. En unik och specifik välsignelse. Den initierar en neurobiologisk förändring i hjärnan som när den är komplett gör att sinnena kan vara fria från sinnets egna störningar. När detta händer inträffar en naturlig klarhet i uppfattningen med tillhörande spontana känslor av glädje, inre lugn och koppling till Enheten i allt.
Enhetsvälsignelsen har fördjupat sambandet med det eviga som trivs inom.
Uppvaknande och gudsinsikt är inte tillstånd som kan "vinnas" eller "nås", de existerar inom varje varelse, enhetsvälsignelsen lyfter separationsslöjan för varje individ på sitt eget unika sätt. Det är mer än en välsignelse, det är en gåva direkt från det gudomliga.
Vem kan erbjuda andra välsignelsen?
Enhetsvälsignelsen kan överföras av vem som helst som har fått överföringen och utbildningen under en speciell process vid Oneness University i Indien eller på det nya Oneness University campus på Fiji. Dessa människor kallas ofta enhetsansvariga eller enhetsvälsignelsegivare. Givaren av enhetsvälsignelsen fungerar sedan som ett tomt kärl för att energin ska kunna överföras till mottagaren.”

Vi ser klart här att det är fråga om överföring av en energi från en person till en annan. Så varför har detta ens börjat användas inom dessa rörelser? Varför lockas präster i svenska kyrkan att åka dit för att lära sig detta?

Gud är inte energi på det sätt som beskrivs här. Vi får förklaringen redan på allra första sidan i bibeln att Gud är ande, inte energi. Idag har gränserna mellan kristendom och annat suddats ut så till den milda grad.

1 Mos 1:1.2 I begynnelsen skapade Gud himmel och jord. Och jorden var öde och tom, och mörker var över djupet, och Guds Ande svävade över vattnet.

Jesus lovade oss hjälparen den Helige Ande, men det är tydligen inte nog, nej nu måste vi ha en energi också, som ska överföras.

Joh 14:15-17 Älsken I mig, så hållen I mina bud, och Jag skall bedja Fadern, och han skall giva eder en annan Hjälpare, som för alltid skall vara hos eder: sanningens Ande, som världen icke kan taga emot, ty hon ser honom icke och känner honom icke. Men I kännen honom, ty han bor hos eder och skall vara i eder.

Nu byts sanningens ande ut mot något som vi kan känna som en energi. I den värld vi lever i idag är känslor väldigt viktiga, vilket passar in så gruvligt väl i dessa rörelser där vi ska känna och uppleva. Det har sorgligt nog blivit viktigare än sanningen. I det postmoderna samhället är det nya mer intressant än det som varit.

En grupp präster besökte Sri Bhagavan vid Oneness university i Indien för att lära sig och initieras i denna form för meditation och överförande av fridfull energi. I Engelbrektskyrkan i Stockholm hålls nu regelbundet nattvardsgudstjänster där Oneness blessing är ett inslag.”

Så nu kan vi ta nattvarden som handlar om att tänka på vad Jesus gjorde för oss på korset. Dricka hans blod dvs. vinet, för att tänka på att Jesu blod rann för oss och äta hans kropp dvs brödet, för att han dog för vår synder. Och vi kan då alltså göra detta samtidigt som vi har en gudstjänst som har sin början i hinduismen, till en person som säger sig vara en nedstigen gud?

Så vad har Gud själv att säga om detta tro?

1 Kor 11: 23-29 Ty jag har från Herren undfått detta, som jag ock har meddelat eder: I den natt då Herren Jesus blev förrådd tog han ett bröd och tackade Gud och bröt det och sade: »Detta är min lekamen, som varder utgiven för eder. Gören detta till min åminnelse.» Sammalunda tog han ock kalken, efter måltiden, och sade: »Denna kalk är det nya förbundet, i mitt blod. Så ofta I dricken den, så gören detta till min åminnelse.» Ty så ofta I äten detta bröd och dricken kalken, förkunnen I Herrens död, till dess att han kommer. Den som nu på ett ovärdigt sätt äter detta bröd eller dricker Herrens kalk, han försyndar sig på Herrens lekamen och blod. Pröve då människan sig själv, och äte så av brödet och dricke av kalken. Ty den som äter och dricker, utan att göra åtskillnad mellan Herrens lekamen och annan spis, han äter och dricker en dom över sig.

Det handlar inte om att omfamna en ny religion, eller att snickra på vår egen mentala trosöverbyggnad, utan om att erfara en inre frid, att få ett erfarenhetsmöte med den helige Ande, närvaron eller vad man väljer att kalla den starka inre livsgnistan, livskraften, som är större än oss själva, sa Per Henriksson, en av deltagarna i studieresan till Dagen för ett år sedan.
Oneness blessing förmedlas genom handpåläggning. Det beskrivs som en initiering eller energiförmedling som sätter oss i kontakt med vår egen inneboende gudomlighet.”

Nu räcker det inte med den frid som Jesus lämnade efter sig till oss och inte hjälparen den Helige Ande heller. Snacka om blinda ledare. Men svenska kyrkan är också en kyrka med en hel del fel i läran. Detta är nog det värst galna av allt.

Joh 14:27 Frid lämnar jag efter mig åt eder, min frid giver jag eder; icke giver jag eder den såsom världen giver.

Så sorgligt när de som är menade att ge andlig föda inte ens vet skillnad på den Helige Ande och och närvaro, livsgnista eller livskraften. En blind följer en blind och de faller båda i gropen (Joh 15:14)

Det förmedlas genom handpåläggning en initiering eller energiförmedling. Med andra ord en överföring av energi från en person till en annan genom handpåläggning. Det är inte så man får den Helige Ande. Men den ohelige anden kan man få på så sätt.

Detta är vare sig enhet eller välsignelse. Vi kan inte ta in element från en annan religion, lära eller person som kallar sig gud, profet et.c. och inte har samma lära som oss, och kalla det enhet. Det är heller ingen välsignelse, då Gud själv inte ställer sig bakom det hela. Sedan kan prästen stå där efteråt och recitera;

4 Mos 6:24-26 HERREN välsigne dig och bevare dig. HERREN låte sitt ansikte lysa över dig och vare dig nådig. HERREN vände sitt ansikte till dig och give dig frid.

Och avslua det med i Faderns, Sonens, och den Helige Andes namn. Amen hur mycket som helst.

Gud ställer sig inte bakom en mix som detta är, det kommer aldrig att hända.

Källa:http://oasrorelsen.se/nyheter/297-oneness-blessing

https://fractalenlightenment.com/31140/spirituality/the-phenomenon-known-as-the-oneness-blessing

https://awakeningways.org/awakening-ways/oneness-blessings/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Teofostiska bönministeriet

Av Martin och Deidre Bobgan 1 augusti 2004 Inre helande översatt och inlagt med tillstånd Namnet Theo f osti sk finns kvar. Men istället f...