måndag 12 april 2021

Vad är andligt syre

 

Andligt syre

Det handlar om att Gud gett oss ett sätt för att andas andligt. Man andas ut det orena och andas in det rena. De flesta kristna kan inte förstå behovet av detta så de lever ett liv i en sorts kristen berg-och-dal-bana, som världsliga kristna, de kontrollerar sina egna liv, frustrerade och fruktlösa.

Andlig andning är som fysisk andning genom att vi: ”Andas ut” genom att omedelbart bekänna våra synder inför Gud och lita på hans förlåtelse. ”Andas in” genom att lita på den Helige Ande för att kontrollera och ge oss kraft och hindra oss från att återvända till synd.

Vanligtvis tänker vi inte på vår fysiska andning. Men andlig andning är något som kräver medveten handling - en beredskap att "andas ut" (bekänna vår synd) och att "andas in" (lita på att Gud fyller oss med sin Helige Ande).

Detta är inte biblisk praktisering, ingenstans i skriften kan vi hitta detta. När vi bekänner att vi syndat eller fallit / snubblat på den kristna vägen så gör vi det i bön, inte genom att andas in en form av andligt syre, och Gud som är rättfärdig förlåter oss vår synd i det ögonblicket, det sker inte av att vi andas in den Helige Ande. Om detta vore korrekt så skulle då den Helige Ande försvinna rätt så ofta ifrån oss, eftersom vi har en tendens att snubbla och falla och rent av synda.

1 Joh 1:5-10 Och detta är det budskap som vi hava hört från honom, och som vi förkunna för eder, att Gud är ljus, och att intet mörker finnes i honom. Om vi säga oss hava gemenskap med honom, och vi vandra i mörkret, så ljuga vi och göra icke sanningen. Men om vi vandra i ljuset, såsom han är i ljuset, så hava vi gemenskap med varandra, och Jesu, hans Sons, blod renar oss från all synd. Om vi säga att vi icke hava någon synd, så bedraga vi oss själva, och sanningen är icke i oss. Om vi bekänna våra synder, så är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. Om vi säga att vi icke hava syndat, så göra vi honom till en ljugare, och hans ord är icke i oss.

Och de som inte andas in nytt andligt syre är inte världsliga kristna. De är sunda som inte håller på med praktiseringar som inte alls existerar i bibeln. De kan givetvis vara världsliga på annat sätt.

Det finns inga hemliga formler som vi kan ta till när vi syndar, eller faller. Precis som ett barn får säga förlåt när det gjort något dumt, så är det för oss. Inga konstigheter, inga krusiduller, rätt och slätt; Förlåt mig Fader för det jag gjort i Jesu namn Amen.

Detta ingår även i den bön Han har lärt oss; Vår Far i himlen, låt ditt namn bli helgat. Låt ditt rike komma. Låt din vilja ske, på jorden som i himlen. Ge oss i dag vårt dagliga bröd. Och förlåt oss våra skulder, så som vi förlåter dem som står i skuld till oss. Och för oss inte in i frestelse, utan fräls oss från det onda

(temporärt byte från 1917 till folkbibeln 2015, själv föredrar 1917 vilket är varför jag använder den)

Källa: https://thelife.com/spiritual-oxygen-are-you-getting-it

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Teofostiska bönministeriet

Av Martin och Deidre Bobgan 1 augusti 2004 Inre helande översatt och inlagt med tillstånd Namnet Theo f osti sk finns kvar. Men istället f...