måndag 12 april 2021

Andlig kartläggning eller Strategisk nivå av Andlig krigsföring

 

Andlig kartläggning – fanns i TR i Sverige redan på 90-talet

Detta kallas även Strategisk nivå av andlig krigföring andlig kartläggning. Andarna som är verksamma här kallas för territoriella andar. De måste konfronteras, bindas och förflyttas innan evangeliet kan ha framgång.

Undervisningen säger att man måste identifiera vilken ande som fått fäste där och sedan be om förlåtelse för den synd som begåtts där, för att få bort demonens grepp. För att få koll på vilken ande som har satt upp boning där så måste man konfronterade den och få den att säga sitt namn. Utan namnet kan man ju inte avvisa den. Detta existerade inte i rörelsen när vi var med, så vitt jag kan minnas. De bygger allt detta på en feltolkning av Mark 3:27

Mark 3:27 Nej, ingen kan gå in i en stark mans hus och plundra honom på hans bohag, såframt han icke förut har bundit den starke. Först därefter kan han plundra hans hus.

Rörelsen startade 1989 åtminstone tre olika händelser gjorde att rörelsen föddes. Många som tror och praktiserar detta håller sig också till kristen återuppbyggnad och teologin om herravälde, vilka både jobbar mot att föra in fullheten i Guds rike på jorden idag.

Kort efter att Bob Beckett fått kännedom om att Hemet, Kalifornia, som han tänkt flytta till var en känd (hot spot = het plats) meditationsplats, tog han en karta och markerade ut platsen. Becket anser att denna andliga rekognosering som han nu erkänner som andlig kartläggning, gav bränsle åt fokuserad bön som släppte lös kyrkans tillväxt utan också har börjat förändra Hemets sociala struktur.

Beckets rapportering till 400 deltagare från 31 länder vid den första internationella konsultationen om andlig kartläggning i Tacoma, Washington, är det som startat detta. Andlig kartläggning; termen som myntades 1991 av mötets arrangör, i Tacoma, George Otis, Jr., men entusiastiska förespråkare säger att det i själva verket är reproduktionen av en gammal praxis som kan hjälpa till att driva kyrkan mot uppfyllandet av den stora kommissionen.

Givetvis kan vi inte sitta med en karta och markera ut områden som ”heta områden” på grund av att någon haft meditation och yoga där. Vi lever i världen, men inte av den.

Bibeln säger till oss kristna att stå emot djävulen Jak 4:7. Den säger också att vi ska så emot satan med att använda Guds vapenrustning Ef 6:10-18. Ordspr. 21:31 säger att segern är Herrens. Satan är redan besegrad Joh 12:31 och hans undergång är nära.

Vi ska inte bemöta demoner eller kalla ut dem för att få deras namn, inte ens änglarna gick emot demoner, de sade: Gud näpse dig.

Detta är så New Age, där vi hittar på praktiseringar som ska fungera och sedan är de vi, först genom att kalla på demonen och sedan få den uppge sitt namn, som ska avvisa den. Det är inte en praktisering eller auktoritet som vi har blivit givna.

Källor: https://www.compellingtruth.org/spiritual-mapping.html

https://www.gotquestions.org/spiritual-mapping.html

https://www.christianitytoday.com/ct/1998/january12/8t1055.html Bob Becket

Jag vill lägga till att jag faktiskt tror på att gåvorna idag är i funktion. Ifall någon skulle tvivla på detta, genom någon länk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Teofostiska bönministeriet

Av Martin och Deidre Bobgan 1 augusti 2004 Inre helande översatt och inlagt med tillstånd Namnet Theo f osti sk finns kvar. Men istället f...