tisdag 20 april 2021

Första frukten / First fruit vad är de enligt trosrörelsen och är det sant?

 

Första frukten

Undervisningen finns bland annat hos Copeland ministries. När jag söker där så står det att det är detsamma som tiondegivande. Här följer det som står på deras sida;

Firstfruits = första frukten talar om att tiondet kommer från den första delen av vår inkomst. Så vi skiljer den första tiondeln (10 procent av vår totala bruttoinkomst - vad vi får betalt, samt extrainkomster) från de återstående 90 procent som Gud har gett för att tillgodose våra behov och sådd som erbjudanden som han säger. Vi presenterar detta för Herren och tillber honom för hela hans försörjning.

I denna troshandling placerar tidvattnet sig i ett förbundsförhållande med Gud och litar på honom att tillgodose alla sina behov. Det är av denna anledning som tiondet inte används för att betala räkningar eller köpa förnödenheter, utan används istället för tillbedjan och beröm till Herren. (Kom ihåg, Gud älskar en glad givare!) Copeland ministries

Det räcker helt klart inte att predika det falska dravlet om tiondegivande, nu måste man använda titeln första frukten också. För dessa utsugare har inte nog med pengar som de vältrar sig i. Gud älskar en glad givare, ja, (2 Kor 9:6-8) men det är inget tvång och helt klart har det inget alls med tiondegivandets nonsens att göra.

2 Kor 9:6-8 Besinnen detta: den som sår sparsamt, han skall ock skörda sparsamt; men den som sår rikligt, han skall ock skörda riklig välsignelse. Var och en give efter som han har känt sig manad i sitt hjärta, icke med olust eller av tvång, ty »Gud älskar en glad givare».

Ska vi gå djupare in på tiondegivande så behöver vi dels komma ihåg att detta i första hand tas från Malaki, och det är taget ur sitt sammanhang. Och det läggs ihop med att Gud ska välsigna oss med pengar om vi ger fullt tionde till förrådshuset.

Mal 3:10 Fören full tionde till förrådshuset, så att i mitt hus finnes mat, och pröven så, hurudan jag sedan bliver, säger HERREN Sebaot. Förvisso skall jag då öppna himmelens fönster över eder och utgjuta över eder riklig välsignelse.

Våra pastorer är inte Levitiska präster till att börja med och deras uppgift är inte att göra tjänst i templet, de offrar inte djur för medlemmarnas synder. Idag finns inget tempel till att börja med och offrandet av djur för att skyla över folks synder är inte i bruk. Vi lever i ett nytt förbund där Jesus gav sitt liv för våra synder en gång för alla.

Vi som medlemmar är (de flesta av oss) inte av judiskt ursprung. Den här generationen har inte utvandrat från Egypten och varit med om att få en del land tilldelat oss som Israels stammar fick när de gick in i landet.

Trosläran undervisar att när vi ger tionde till kyrkan, så kommer himlen fönster öppnas över oss så vi kan få hälsa och välfärd.

Det sanna tiondegivandet bygger väldigt förenklat på att 11 av de 12 stammarna fick en del mark var av landet tilldelat sig. Leviterna fick ingen mark, då deras uppgift var tempeltjänst. De 11 resterande stammarna skulle föra fullt tionde till förrådshuset, dvs 10 % av de grödor som de skördade, så att prästerskapet hade något att äta.

Detta betyder att Jesus far som var snickare inte gav tionde, det gjorde inte heller Paulus då han var tältmakare. Utöver detta så skriver Paulus: Rom 2:12 den som håller lagen (dvs den Mosaiska lagen med sina 613 individuella lagar) är skyldig att hålla hela lagen och kommer bli dömd av lagen.

Jesus själv säger utöver detta: Gal 3:13 Han friköpte oss från lagens förbannelse.

Tiondegivandet är en falsk lära. Håll er ifrån folk som vill lägga ok på er och föra er in i lagens förbannelse igen.

Källa: https://www.kcm.org/read/questions/whats-firstfruit



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Teofostiska bönministeriet

Av Martin och Deidre Bobgan 1 augusti 2004 Inre helande översatt och inlagt med tillstånd Namnet Theo f osti sk finns kvar. Men istället f...