onsdag 24 juli 2019

Vad är änglanummer ?


Det är inte ovanligt att se samma nummer flera gånger under några veckor eller till och med år. De upprepade siffrorna/ numren kan dyka upp olika tiden på dagen, vanliga siffror på registreringsskyltar eller födelsedagen.

Observatörer inom New Age har beslutat att siffror som dyker upp upprepade gånger gör det inte av en tillfällighet de är snarare meddelanden från änglar eller andeguider. De hävdar att dessa guider pockar på din uppmärksamhet i just rätt ögonblick för att få en glimt av dessa nummer. New Age´are ger till och med idéer om vad dessa siffror kan betyda.

Det finns flera problem med en tro på änglanummer:

* ”Andeguider” är inte skyddande, hjälpsamma änglar. När de faktiskt existerar är de dolda demoner som försöker leda oss till synd eller förstörelse. Att interagera med demoniska guider är uttryckligen förbjudet i Bibeln (3 Mos 20:27). Jakob 4:7 berättar för oss att motstå sådana varelser, inte lita på och följa dem.

När någon, man eller kvinna, befattar sig med andebesvärjelse eller spådom, skall denne straffas med döden; man skall stena honom, blodskuld låder vid honom.
Så varen nu Gud underdåniga, men stån emot djävulen, så skall han fly bort ifrån eder.

* Numerologi är en ockult praxis som inte har någon grund i Skriften och ingen plats i det kristna livet. Även om Bibeln använder siffror som 7 och 40 för att representera specifika saker, betyder detta inte att alla siffror har en dold betydelse. Numerologi är en form av spådom som Bibeln absolut fördömer (3 Mos 19:315 Mosebok 18:10–13Galaterna 5:19–20).I skolen icke vända eder till andar som tala genom besvärjare eller spåmän. Söken icke sådana, så att I bliven orena genom dem. Jag är HERREN, eder Gud.
Hos dig må icke finnas någon som låter sin son eller dotter gå genom eld, eller som befattar sig med trolldom eller teckentydning eller svartkonst eller häxeri, ingen som förehar besvärjelsekonster, ingen som frågar andar, eller som är en spåman, eller som söker råd hos de döda. Ty en styggelse för Herren är var och en som gör sådant, och för sådana styggelsers skull fördriver HERREN, din Gud, dem för dig. Du skall vara ostrafflig inför HERREN, din Gud.
Men köttets gärningar äro uppenbara: de äro otukt, orenhet, lösaktighet, avgudadyrkan, trolldom, ovänskap, kiv, avund, vrede, genstridighet, tvedräkt, partisöndring, 

* Gud kommunicerar med oss genom sitt ord, inte 
genomsiffrorna på vår väckarklocka. Han gav oss Bibeln för att ge oss vad vi behöver veta om honom (2 Timoteus 3:16–17) och kloka rådgivare för att hjälpa oss tillämpa Bibeln i våra liv (1 Kor 11:1). Ingenstans i Bibeln antyder det att Gud kommunicerar genom dolda betydelser i nummer och siffror utanför Bibeln.
All skrift som är ingiven av Gud är ock nyttig till undervisning, till bestraffning, till upprättelse, till fostran i rättfärdighet, så att en gudsmänniska kan bliva fullt färdig, väl skickad till allt gott verk.
Varen I mina efterföljare, såsom jag är Kristi. Paulus' första brev till korintierna,

* Att upprepande se siffror betyder inte att en ängel försöker få vår uppmärksamhet - eller en demon, för den delen. Det betyder troligtvis att vi har kommit ihåg numret och ”blivit känslig/ gjorts medveten” för/ om det. Som när du köper en ny bil och plötsligt börjar se "din" bil överallt, våra sinnen ser automatiskt vad vi är bekanta med. Det är en anledning till att det är så viktigt att regelbundet studera Bibeln (Psalm 119).

Så vad ska vi göra när vi ser samma nummer om och om igen? Försök be. Om numret påminner dig om en viss person, be för den personen. Om numret finns på en registreringsskylt, be för den föraren. Eller be och tackGud att han skyddar oss mot Satan och demonerna. Tacka honom att han gav oss sitt ord som det enda budskapet vi behöver. Och prisa Honom för att vi kan "närma oss Guds nådetron med förtroende". (Hebreerbrevet 4:16) Gå inte igenom änglar.


https://www.gotquestions.org/angel-numbers.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad är den verkliga betydelsen av att vara profetiskt?

av Drew B. McIntyre 30 april 2014 Det finns få roller i Skriften som missförståtts lika mycket som profetens. I konservativa kretsar minsk...