måndag 25 juli 2022

Vad handlar egentligen detta om; Vad människan sår det skall hon också skörda ?

 Diskussion mellan pastor Mike Winger och före detta New Thought / New Age anhängare Melissa Dougherty. De går igenom olika bibelverser som både de inom New Age, New Thought och Trosrörelsen med det som kommit fram ur trosrörelsen använder sig av. Melissa ger olika bibelverser som Mike förklarar vad de egentligen betyder. Videon är ca 2 timmar lång och de går endast igenom ca 15 av den hundratals olika skrifter som används av folk inom båda lägren.


Hon kommer ta skriftställena ur sina sammanhang, vilket de gör både i Trosrörelsen och det som kommit ur det som Nya Apostoliska Reformationen och i New Age.

(Ingemos tillägg; Jag kommer inte översätta allting eller ens ordagrant, det skulle bli alldeles för många sidor, ser jag efter ca 10 min. vill man höra allting får man lyssna på videon. För den som inte vet det så är det sammanhang som gäller, tre till antalet. 1. Läs allting i sammanhang, vilket innebär 10 verser eller mer före och efter det ställe det handlar om.

2. Läs alla refererade verser listade inunder i sina sammanhang. En del kommer då visa sig vara mer förklarande och andra mindre, som t.ex. (obs taget ur sammanhang)




Allt vad vi ber om i tro, men inte sånt som vi lustar efter eller har begär till, som t.ex. högsta vinsten på lotteri, ny lyxbil, lyxkåk med mera. Det materiella står ju i kontrast mot Gud, då det är det som utgör en frestelse för oss.

3. Summan av kardemumman, det vill säga vad hela bibeln säger är det som det måste stämma in på.

I trosrörelsen så får man plocka ut inte bara verser ur deras sammanhang utan även delar av verser, vilket man också gör i New Age för att få dem att betyda det som man vill att det ska betyda, eller för att stämmer in på det som personen predikar om. Man kan kalla det för klipp och klistrings metod. På detta sätt kan man få bibeln att betyda vad som helst. Jag kommer lägga in hela bibelverser och stryka under den del som hon använder sig av.)




Nu börjar vi med det som denna del av videon handlar om; 

Melissa

Nästa handlar om;

Gal 6:7 Faren icke vilse. Gud låter icke gäcka sig. Ty vad människan sår, det skall hon ock skörda.




Vi vet vad det här betyder för de som är inom New Age och trosrörelsen. Så ett frö av pengar och få tillbaka i överflöd t.ex.

(Ingemos tillägg; Attraktionslagen igen, att lika drar till sig lika)

Vad säger Paulus här egentligen?

Mike

Det blandas ofta ihop med karma eller ”What goes around comes around = Som man bäddar får man ligga” Om du går in i förlängningen till domens dag blir det enklare att förstå hur det ska appliceras än om du tänker i termen av, nu idag. Tar vi det i nutids termer, så blir det aningens obegripligt - Har den som är rik förtjänat det – och den som är fattig förtjänat det - som exempel. Enligt detta blir de rika de som är mest rättfärdiga, vilket givetvis inte är sant.

Gal 6:7 Faren icke vilse. Gud låter inte gäcka / håna sig. Ty vad människan sår, det skall hon ock skörda.

Vi hånar Gud om vi tror att vi kan komma undan med att synda. Versen fortsätter med;

Gal 6:8-10 Den som sår i sitt kötts åker, han skall av köttet skörda förgängelse, men den som sår i Andens åker, han skall av Anden skörda evigt liv. Och låt oss icke förtröttas att göra vad gott är; ty om vi icke uppgivas, så skola vi, när tiden är inne, få inbärga vår skörd. Må vi alltså, medan vi hava tillfälle, göra vad gott är mot var man, och först och främst mot dem som är våra medbröder i tron.

Det talar om domens dag när hela mitt liv öppnas upp och frukten av mitt riktiga liv – d.v.s. det andliga livet. I vars 9 sedan så ser vi att det handlar om det eviga livet, att vi får skörda vad vi så att säga har trott och hur vi har vandrat med Herren. Det är inget som vi skördar i det här livet.

När det talas om ande och kött så måste idén hos New Age vara annorlunda. Jag älskar att de är fokuserade på kärlek, men deras förståelse av vad kärlek är missar en del saker. Om vi sår i köttet är det vår skörd, sår vi i det andliga är det där vår skörd är.

Gal 5:17-23 Ty köttet har begärelse mot Anden, och Anden mot köttet; de två ligger ju i strid med varandra, för att hindra eder att göra vad ni vill. Men om ni drivs av ande, så står ni icke under lagen. Köttets gärningar är uppenbara: de är otukt, orenhet, lösaktighet, avgudadyrkan, trolldom, ovänskap, kiv, avund, vrede, genstridighet, tvedräkt, partisöndring, missunnsamhet, mord, dryckenskap, vilt leverne och annat sådant, varom jag säger eder i förväg, såsom jag redan förut har sagt, att de som göra sådant, de skola icke få Guds rike till arvedel. Andens frukt åter är kärlek, glädje, frid, tålamod, mildhet, godhet, trofasthet, saktmod, återhållsamhet. Mot sådant är icke lagen.

Anden mot köttet, köttets gärningar och andens gärningar förklaras i Gal 5:17-23, klart och tydligt. Köttets gärningar som räknas upp här är alltsammans synd. Kärleken handlar om relationer och att älska Gud först. Om vi lyfter upp kärlek först utan att först älska Gud så faller vi in i idoldyrkan och själviskhet t.ex. Vi kan vara i köttet men tro att vi faktiskt vandrar i kärlek.


https://www.youtube.com/watch?v=d3NVJU82du8



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Teofostiska bönministeriet

Av Martin och Deidre Bobgan 1 augusti 2004 Inre helande översatt och inlagt med tillstånd Namnet Theo f osti sk finns kvar. Men istället f...