tisdag 10 september 2019

Vad är New Age-rörelsen?

Uttrycket "New Age" kom till på 1970- och 1980-talet. Det främjades av cirkulationen av New Age Journalen och en bok av Mark Satin som heter New Age Politics = politik”. Marilyn Fergusons mest sålda ”Aquarian Conspiracy = Vattumannens konspiration” var en presentation av den sociala agendan och filosofiska visionen om New Age. Fergusons skrift uppnådde status som rörelsens inofficiella skrift. Som Russell Chandler, en författare för Los Angeles Times, skrev i Förstå New Age, "Om Ferguson skrev New Age 'Bibeln, är Shirley MacLaine dess högprästinna."

Shirley MacLains bok, ”Out on a Limb = Illa ute” upptecknar hennes motvilliga omvandling till New Age troende. Den här boken beskriver hennes resor och studier som inkluderar science fiction-liknande dimensioner, resor utanför kroppen, kontakt med utomjordiska varelser, "trans kanalisering" (seanser) och en "guidad tur" i den osynliga världen. MacLaines andra bok ”Dancing in the Light = Dansande i ljuset” berättar om hennes räckvidd i yogavärlden, reinkarnation, kristallkraft, hinduiska mantran och upplevelser från tidigare liv medierade genom akupunktur. Hennes andeguider informerade henne om att varje individ är Gud, och hon gick med "visdomen" om att personen är obegränsad. Man måste bara inse det (Chandler, sidan 6-2).

New Age-tänket har sina rötter i österländsk mystik, som försöker kringgå sinnet. Det finns ett nytt uppfattningsorgan - det tredje ögat - som ger andligt ljus. Man måste komma till det ”psykiska jaget” genom att träna sig själv att ignorera meddelanden från sinnet eller se att sinnet faktiskt uppnår ”kosmiskt medvetande.” Sinnet kan skapa verklighet.

Neil Anderson skriver i sin bok ”Walking Through the Darkness = Vandring genom Mörker”: ”New Age-rörelsen ses inte som en religion utan ett nytt sätt att tänka och förstå verkligheten. Det är väldigt attraktivt för den naturliga människan som har blivit desillusionerad av organiserad religion och västerländsk rationalism. Han önskar andlig verklighet men vill inte ge upp materialism hantera sina moraliska problem eller komma under auktoritet” (sidan 22). Anderson fortsätter att sammanfatta New Age-tänkande (sid. 22–24) på följande sätt:

1) Det är monism. Tron att allt är ett och ett är allt. Historia är inte historien om mänsklighetens fall i synd och dess återställning genom Guds frälsande nåd. Snarare är det mänsklighetens fall i okunnighet och gradvis uppstigning till upplysning.

2) Allt är Gud. Om allt är ett inklusive Gud, måste man dra slutsatsen att allt är Gud. Det är panteism - träd, sniglar, böcker och människor är alla gudomliga väsen. En personlig gud som har uppenbarat sig i Bibeln och i Jesus Kristus förkastas helt. Eftersom Gud är opersonlig behöver inte New Age tjäna honom. Gud är en "det" inte en "Han".

3) Det är en förändring i medvetandet. Om vi är Gud måste vi veta att vi är Gud. Vi måste bli kosmiskt medvetna, upplysta eller anpassade till det kosmiska medvetandet. Vissa som når denna upplysta status kommer att hävda att de är "födda på nytt" - en förfalskning av biblisk omvändelse. Det väsentliga är inte om vi tror eller mediterar, utan vem vi tror på och vad vi mediterar på. Kristus är den sanna, personliga, objektiva verkligheten som han sa; Jag är vägen, sanningen och livet, och ingen kommer till Fadern utom genom honom Joh 14:6.

4) En kosmisk evolutionär optimism lärs ut. Det kommer en ny tid. Det kommer att bli en ny världsordning, en ny världsregering. New Age-tänkare tror att det så småningom kommer att bli en progressiv förening av världsmedvetandet. Detta är enligt Bibeln ett förfalskat kungarike som leds av Satan själv. Kristus har det sanna riket, och han kommer en dag att regera på jorden med fred för alla som accepterar honom som Frälsare och kung (Upp 5:13).
Och allt skapat i himlen och på jorden och under jorden och på havet och allt som finns i dem hörde jag säga: "Honom som sitter på tronen, honom och Lammet tillhör lovsången och äran och härligheten och makten i evigheters evighet!"

5) New Age skapar sin egen verklighet. De tror att de kan skapa verklighet genom vad de tror och genom att ändra vad de tror kan de förändra verkligheten. Alla moraliska gränser har raderats. Det finns inga absolut sanning eftersom det inte finns någon skillnad mellan gott och ont. Ingenting har verklighet förrän man säger att det är verklighet eller säger att det är sanning. Om en ändlig människa kan skapa sanning har vi desperata problem i vårt samhälle. Såvida det inte finns eviga absoluta sanningar från den eviga Guden så kommer människan så småningom att bli sin egen förstörelse.
6) New Age´are tar kontakt med mörkrets rike. Att kalla ett medium en "kanalisator" och en demon "en" andeguide "har inte förändrat verkligheten för vad de är. Det är det mörkrets rike som Satan är huvudet. De som är involverade i denna typ av verksamhet är i kontakt med en värld som helt motsätter bibelns Gud som uppenbarats för oss i Jesus Kristus som besegrade Satan (Matt 4:1–11Kol 2:15Hebr 2:14–18 ).
Sedan fördes Jesus av Anden ut i öknen för att frestas av djävulen. När han hade fastat i fyrtio dagar och fyrtio nätter blev han till slut hungrig. Då kom frestaren fram och sade till honom: "Om du är Guds Son, så befall att de här stenarna blir bröd." Jesus svarade: "Det står skrivet: Människan lever inte bara av bröd, utan av varje ord som utgår från Guds mun." Då tog djävulen med honom till den heliga staden och ställde honom på tempelmurens krön och sade: "Om du är Guds Son, så kasta dig ner! Det står ju skrivet: Han ska befalla sina änglar, och de ska bära dig på sina händer så att du inte stöter din fot mot någon sten." Jesus sade till honom: "Det står också skrivet: Du ska inte fresta Herren din Gud." Sedan tog djävulen med honom upp på ett mycket högt berg och visade honom världens alla riken och deras härlighet, och han sade till honom: "Allt detta ska jag ge dig, om du faller ner och tillber mig." Då sade Jesus till honom: "Gå bort, Satan! Det står skrivet: Herren din Gud ska du tillbe, och endast honom ska du tjäna." Då lämnade djävulen honom, och änglar kom fram och betjänade honom.
Han avväpnade härskarna och makterna och gjorde dem till allmänt åtlöje när han triumferade över dem på korset.
När nu barnen hade fått del av kött och blod tog han själv på liknande sätt del av detta, för att genom sin död göra den maktlös som hade makt över döden, alltså djävulen, och befria alla dem som av rädsla för döden levt i slaveri hela sitt liv. Det är ju inte änglar han tar sig an, utan Abrahams barn. Därför måste han bli lik sina bröder i allt, för att bli en barmhärtig och trogen överstepräst inför Gud och sona folkets synder. Genom att han själv har fått lida och blivit frestad kan han hjälpa dem som frestas. 

New Age-rörelsen är en förfalskad filosofi som tilltalar individernas känslor och får dem att tro att de är Gud och kan förbättra sina liv genom sin egen person. Verkligheten är att vi är födda, växer upp, lever ett tag på planeten Jorden och dör. Människor är begränsade. Vi kan aldrig vara Gud. Vi behöver någon större än vi som kan ge oss förlåtelse och evigt liv. Prisa Herren för Gud
asonen Jesus Kristus. Genom sin död och kroppsliga uppståndelse har han vunnit för oss det vi så desperat behöver: förlåtelse från Gud, ett liv med syfte och mening i detta liv och evigt liv bortom graven. Missa inte vem Jesus Kristus är och vad han har gjort för dig. Läs Johannes kapitel 3. Be Kristus att vara din Frälsare. Ditt liv kommer att förvandlas, och du kommer att veta vem du är, varför du är här och vart du är på väg.


https://www.gotquestions.org/new-age-movement.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Menade Jesus verkligen att vi är gudar, när Han citerade Ps. 82:6 i Joh 10:34

Problemet som kommit in med ”trosrörelsen = TR” och även ”NAR = Nya apostoliska reformationen”, är att mångt och mycket av hur de läser och ...