tisdag 3 september 2019

Vem är din andliga täckning/ ditt andliga täckelse? Är det bibliskt?

juli 2018  Kulter, Sekter & Rörelser, Falska Doktriner & Kätteri
Termen spirituell täckning är en auktoritär falsk undervisning som vanligtvis används av den karismatiska rörelsen och olika religiösa kulter i förhållande till myndighet och underkastelse.

Läran om andligt täckande lär i princip ut att din ledare, din pastor, din profet eller din apostel är en mänsklig "andlig täckning/täckelse " över ditt liv eller dina personliga angelägenheter. Därför är du inte "täckt/ skyddad av en fader" från andliga förbannelser eller problem i livet om du inte är under din ledares andliga täckning.

De som tror på denna falska undervisning undervisar därför att varje kristen troende behöver en mänsklig andlig täckning för att skydda den troende från bedrägeri, förbannelser, problem och till och med djävulen själv.

Den spirituella täckande läran lär också ut att utan din mänskliga andliga täckning kommer vad du än gör inte välsignas av Gud om det inte har stöd från din mänskliga andliga täckning. 

Den andliga täckande teologin har sina rötter i "The Shepherding Movement = Fåraherde rörelsen” som på 1970-talet kom ut ur den karismatiska rörelsen. Shepherding Movement skapade kultliknande manipulationstekniker och skräcktaktiker över sina följeslagare genom sin betoning på den icke-bibliska läran att varje följare behöver en mänsklig ”andlig täckning” i sitt liv.

Idag lärs den spirituella täckande läran antingen öppet ut eller subtilt åläggs av vissa religiösa sekter och kultledare på deras anhängare som ett sätt att kontrollera och manipuleraoch styra människors liv. Att förvärva pengar och kontrollen över människors liv är kärnan i denna doktrin.

Religiösa grupper som undervisar i den spirituella täckande teologin kan identifieras genom följande läror och praxis:

* Följare kan inte fatta några större beslut om sitt liv eller person utan inmatning kunskap eller stöd för ens andliga täckning

* Godkännande från din mänskliga andliga täckning är viktigare än godkännande från Gud eller från Guds ord.

* Godkännande från din mänskliga andliga täckning tros också motsvara att du godkänts av Gud. Därför om din andliga täckning inte godkänns antas det att inte heller Gud godkänner det. Eller om din andliga täckning godkänns - så betyder det att Gud också godkänner.

* Följaren måste ha obestridlig lojalitet och lydnad mot sin andliga täckning. Lärorna och undervisning om den andliga täckningen kan inte ifrågasättas eller utmanas inte ens av dem som anses vara de "lägsta" medlemmarna eller följarna i hierarkin.

* Följare har en skyldighet att bekänna synder och problem för sina andliga skydd, ansvarspartners eller ”herdar”

* Gruppen har ett hierarkiskt system för ansvarsskyldighet; det hierarkiska systemet ser mer ut som en pyramid än den bibliska kyrkliga kroppen.

* Följare måste följa gruppens traditioner och övertygelser även om dessa traditioner motsätter sig skrifterna.

* Bibeln, andlig kunskap och uppenbarelse flyter bara nedåt från den andliga täckningen till följarna. Den andliga täckningen ses som källan genom vilken all andlighets uppenbarelse strömmar. Utan uppenbarelse och skydd av din mänskliga andliga täckning anses du därför vara "förlorad" eller i "uppror".

* Det finns legalism, manipulation, skrämsel, rädsla och tvångskontroll från ledarskap över medlemmarna. Följarna lär sig att vara andligt, 
psykologiskt och praktiskt beroende av sin mänskliga andliga täckning.

Följarna är fullständigt beroende av sina andliga täckelser för godkännande och stöd.

* Det finns informationskontroll. Följare är förbjudna från information eller litteratur som sannolikt kommer att befria dem från bedrägeri eller från att upptäcka sanningen.

* Den som inte håller med sin andliga täckning kan utsättas för förnedring eller för att de ifrågasätter ledarskapet eller dess läror.

* Den som ifrågasätter eller inte överensstämmer med normerna för hans / hennes mänskliga andliga täckning kategoriseras som ”rebellisk” eller icke undergiven.

Jesus Kristus är den enda sanna andliga täckningen.

Jesus Kristus är den enda sanna andliga täckningen som alla kristna troende behöver. Till syvende och sist är det så att om vi inte har Jesus Kristus i våra liv har vi inte någon verklig andlig täckning/ täckelse.
Vi måste vara uppmärksamma på alla religiösa grupper som utövar begrepp ”herde, underkastelse och andligt täckande”. Även om dessa grupper kanske talar om Kristus, pekar de slutligen inte människor till Kristus utan istället pekar de subtilt till människor som kontrollerar och manipulerar människor på andlig väg i stället för Gud. Dessa grupper kan skapa en förfalskad kristendom eller hindra en äkta relation med Gud eftersom den främjar en ren människa som en typ av medlare mellan dig och Gud. Det främjar konceptet att du alltid ska söka godkännande och stöd hos människan istället för att söka godkännande av Gud. Det främjar också begreppet att den mänskliga andliga täckningen är "perfekt och ofelbar" i sina råd och läror när varje man i själva verket är en syndare som är föremål för fel och bedrägeri. Tyvärr har många människor fallit för denna andliga täckande manipulation, särskilt i många tvångsreligiösa grupper där följarna lärs att söka godkännandet av sin ”andliga täckning eller andliga far” snarare än Guds godkännande.


1 Tess 2:4 Gud har ansett oss värdiga att anförtros evangeliet och därför talar vi som vi gör, inte för att behaga människor utan Gud, som prövar våra hjärtan.
Gal 1:10 Är det nu människor jag försöker få på min sida, eller Gud? Eller söker jag människors gillande? Hade jag fortfarande sökt människors gillande skulle jag inte vara Kristi tjänare.


När ledare ser sig själva som en ”andlig täckning” över andra gör de sig också direkt till att bliandliga förmedlare mellan Gud och deras följare.1 Tim 2:5 säger: Gud är en, och en är medlare mellan Gud och människor: människan Kristus Jesus,

Kristus dog för våra synder och hans blod gav den ultimata täckningen från förbannelser och alla slags synder så att det på grund av hans blod finns full frihet i Kristus och förlåtelse för våra synder. Vi har köpts av Kristi Jesu värdefulla blod och "förts in i Guds barns härliga frihet" (Rom 8:21). ”Till denna frihet har Kristus gjort oss fria. Stå därför fasta och låt er inte tvingas in under slavoket igen. Gal 5:1”.
att även skapelsen ska befrias från sitt slaveri under förgängelsen och nå fram till Guds barns härliga frihet

Jesus Kristus är vårt verkliga skydd och vår enda täckning från alla förbannelser, träldom och synd på grund av hans färdiga arbete på korset.
Det finns ingen människa som kan kopiera eller imitera effekterna eller resultaten av det Kristus gjorde på korset och de funktioner som Kristus spelar i en persons liv. Utan Kristus är vi ingenting.

Jesus Kristus är Herre över ditt liv - inte människan. Kol 3:23-24 säger att vi ska göra allt ”Vad ni än gör, gör det av hjärtat, som för Herren och inte för människor. Ni vet att det är av Herren ni ska få arvet som lön. Det är Herren Kristus ni tjänar.”

Därför är Jesus Kristus din sanna och enda andliga täckning eftersom han är med dig vart du än går; Han bor i dig och han känner dig mer än du känner dig själv.

Därför när olika ledare, falska lärare och kultledare lyfter sig upp till den icke-bibliska statusen som en ”spirituell täckning” gör de sig i själva verket till en ”falsk kristen” över de människor de leder för att de påstår sig medla mellan Gud och människan. De ”andliga täckande” ledarna hävdar att deras godkännande eller ogillande av vad du gör motsvarar Guds godkännande eller avvisning.

Matt 23:8-12 Men ni ska inte låta er kallas rabbi, för en är er Mästare och ni är alla bröder Och kalla inte någon på jorden er fader, för en är er Far, han som är i himlen. Låt er inte heller kallas lärare, för en är er lärare, Kristus. Den som är störst bland er ska vara de andras tjänare. Var och en som upphöjer sig ska bli förödmjukad, och var och en som ödmjukar sig ska bli upphöjd.


En ”andlig täckning” -ledare är precis motsatsen till vad Kristus förväntar sig av en biblisk ledare. En ”andlig täckning” -ledare saknar ödmjukhet men försöker istället bli betjänade av sina följare snarare än att tjäna dem. Den andliga täckande ledaren ser sig själv som en ”andlig far”.
I Kristi kropp finns det inga ”andliga täckningar” eller ”andliga fäder” - utan istället enligtMatt 23:8 är vi ”alla bröder”.
Men ni ska inte låta er kallas rabbi, för en är er Mästare och ni är alla bröder.


I Kristi kropp har vi olika gåvor och olika funktioner (Rom 12:5-8) men vi är alla bröder och systrar i Guds ögon. Ingen är viktigare än den andra i Kristi kropp. Funktionerna och gåvorna kan vara olika men vi är alla lika och spelar en viktig roll i Kristi kropp.
så är vi många en enda kropp i Kristus. Men var för sig är vi varandras lemmar. Vi har olika gåvor efter den nåd vi har fått: att profetera i överensstämmelse med tron. att tjäna i vår uppgift, att undervisa i läran, att förmana med uppmuntran och tröst, att dela ut gåvor utan baktankar, att vara hängiven som ledare, eller att visa barmhärtighet med glatt hjärta.

Enligt Rom 12:5 är vi ”medlemmar i varandra” och INTE medlemmar över varandra.
så är vi många en enda kropp i Kristus. Men var för sig är vi varandras lemmar.

Men de andliga täcknings- eller Shepherding rörelsens doktriner används av kultledare och falska lärare som försöker ha obiblisk kontroll, makt och inflytande över människors liv för sin egen självambition och personliga vinst. Den spirituella täckande läran skapar en kultur av manipulation, kontroll, rädsla och skrämsel där följeslagarna blir offer och falska lärare blir välgörarna. Den motsätter sig också Kristi ledarskapsmodell för ett ledarskap av tjänande.
Matt 20:25-28 Men Jesus kallade dem till sig och sade: "Ni vet att folkens ledare beter sig som herrar över dem och att stormännen härskar över dem. Men så ska det inte vara bland er. Nej, den som vill vara störst bland er ska vara de andras tjänare, och den som vill vara främst bland er ska vara de andras slav. Så har inte heller Människosonen kommit för att bli betjänad, utan för att tjäna och ge sitt liv till lösen för många."


Många religiösa kulter och kontrollgrupper som noga kontrollerar sina följares liv på grund av den andliga täckande läran. Många människor kontrolleras och manipuleras både för själviska och monetära vinster av sina ledare på grund av obibliska metoder för ledarskap som används. Vi måste därför se upp för ledare som kräver eller tvingar människor till blind lojalitet och underkastelse. 1 Tess 5:21 och 1 Joh 4:1 säger att vi måste "testa allt" eller "testa andarna" eftersom "många falska profeter har gått ut i världen". Guds ord uppmuntrar oss därför att testa, ifrågasätta och verifiera vad vi lärs ut för att undvika att bli lurade eller ledavilse på grund av falska läror.
men pröva allt, behåll det goda 
Mina älskade, tro inte varje ande, utan pröva om andarna kommer från Gud. Det finns ju många falska profeter som har gått ut i världen.

Den andliga täckande undervisningen skjuter bort fokuset för vår andliga relation till Jesus Kristus och att det är Han som är Herre. I stället förskjuter denna falska läran människors fokus till att följa människan eller ”andliga täckningens” personliga önskemål istället för att följa Gud. Ett sådant obibliskt förhållande förblindar indirekt människor från att utöva individuell urskiljning beträffande sina egna andliga liv.
Bibeln lär oss verkligen att lyda dem som har auktoritet - men bara i den mån det som de lär ut och säger är i överensstämmelse med Guds ord. Det är därför viktigt för varje kristen tro att studera Guds ord som en berean och bibliskt undersöka och verifiera de saker som vi lär oss (Apg 17:10-15).
Redan samma natt skickade bröderna i väg både Paulus och Silas till Berea. Så snart de kom dit gick de till judarnas synagoga. Folket där var öppnare än de i Tessalonike. De tog emot ordet med stor villighet och forskade varje dag i Skrifterna för att se om det stämde.Många av dem kom till tro, likaså ett stort antal ansedda grekiska kvinnor och män. Men när judarna i Tessalonike fick veta att Paulus förkunnade Guds ord också i Berea, kom de dit och spred oro och hetsade upp folket. Bröderna sände då genast i väg Paulus ner mot kusten, men Silas och Timoteus stannade kvar där. Paulus vägvisare förde honom ända till Aten och vände sedan tillbaka med besked till Silas och Timoteus att komma till honom så snart som möjligt. 

Kristna troende bör inte lita på en mänsklig ”andlig täckning” för sanning och uppenbarelse, utan i stället måste kristna lära sig att kontrollera vad de undervisas mot Guds ord för att se om det som lärs ut verkligen är sant.

Kristna måste också få in i vanan med personlig studie av Guds ord (2 Tim 2:15).
Gör allt du kan för att bestå provet inför Gud, som en arbetare som inte behöver skämmas utan rätt delar sanningens ord.

Kristna måste ledas av den Helige Ande som är den som uppenbarar all sanning (Joh 16:13) och inte bara se på människan som en uppenbarare av sanningen.
Men när han kommer, sanningens Ande, då ska han leda er in i hela sanningen. Han ska inte tala av sig själv utan bara tala det han hör, och han ska förkunna för er vad som kommer att ske.

Anledningen till att så många människor går förlorade är för att de ser till människan eller ”andliga täckningar” för att leda dem istället för att se till Jesus Kristus som är vår författare och den som slutför verket i oss. (Hebr 12: 2).
Och låt oss ha blicken fäst på Jesus, trons upphovsman och fullkomnare. För att nå den glädje som låg framför honom uthärdade han korset, utan att bry sig om skammen, och sitter nu på högra sidan om Guds tron.


http://www.inspiredwalk.com/5246/spiritual-covering

1 kommentar:

  1. Vilket stort vittnesbörd, jag är Torpey Clare och har varit gift, var nöjd med mitt äktenskap, inte förrän när min make började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen mot våra äktenskapliga löften, jag försökte få honom att förstå att de var lögner, men han förlorade kärleken, förtroendet och förtroendet för oss. Så vi blev gnagande par och fyllde sedan för skilsmässa, senare blev vi separerade. år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv men jag kunde inte, så jag började en strävan efter att få tillbaka min man, då hänvisades jag till, BaBa ogbogo en stor och mycket andlig man som kastade en kärleksförtrollning på mig och fick min EX tillbaka till mig inom 48 timmar. med glädjen och lyckan i mig, släpper jag hans kontakt här för dem som har problem med äktenskap och äktenskap. greatbabaogbogotemple@gmail.com. Ta kontakt med honom, han är verkligen en stor och mäktig man. Hjälper också med att följa frågor ...
    (1) Stop Divorce (2) End Barrenness (3) Behöver andlig hjälp (4) Alla typer av stavning

    SvaraRadera

Menade Jesus verkligen att vi är gudar, när Han citerade Ps. 82:6 i Joh 10:34

Problemet som kommit in med ”trosrörelsen = TR” och även ”NAR = Nya apostoliska reformationen”, är att mångt och mycket av hur de läser och ...