söndag 18 augusti 2019

Vad är en utomkroppslig upplevelse?

En upplevelse utanför kroppen, även känd som astral projicering, är tänkt att vara fenomenet när en persons medvetande är frikopplat från den fysiska kroppen och reser eller existerar utanför kroppen. Under dessa upplevelser är personen medveten om sina omgivningar och är ofta medveten om vad som sägs runt honom.

Är utomkroppsliga upplevelser verkliga?

Det finns många rapporter från människor som påstår sig ha haft olika kroppsupplevelser. Problemet är att testa dem. Vissa människor påstår sig ha dött under operationen, på akutmottagningar etc. som varit medvetna om samtal som pågått i separata rum medan de arbetades på av läkare.
Vissa av dessa "astrala projiceringar" verkar genereras av trauma, död och sedan återupplivande, droganvändning och ockult praxis där förändrade medvetenhetstillstånd söks. Det finns människor som påstår sig kunna göra det när du vill. Generellt sett verkar de förekomma vid oförutsägbara tidpunkter.

En av förklaringarna som erbjuds för upplevelser utanför kroppen är att personen har genomgått ett trauma eller förändrat medvetande och inte faktiskt reser utanför sin kropp, men föreställer sig det som en person som upplever en dröm men i mycket mer "riktigt" intryck än normalt. Hjärnan är trots allt mycket komplicerad och kan producera alla slags bilder som kan verka verkliga.


Vad sägs om 2 Kor 12: 1-4?
"Jag måste ytterligare berömma mig. Väl är sådant icke eljest nyttigt, men jag kommer nu till syner och uppenbarelser, som hava beskärts mig av Herren. Jag vet om en man som är i Kristus, att han för fjorton år sedan blev uppryckt ända till tredje himmelen; huruvida det nu var i kroppslig måtto, eller om han var skild från sin kropp, det vet jag icke, Gud allena vet det. Ja, jag vet om denne man, att han -- huruvida det nu var i kroppslig måtto, eller om han var skild från sin kropp, det vet jag icke, Gud allena vet det – jag vet om honom, att han blev uppryckt till paradiset och fick höra outsägliga ord, sådana som det icke är lovligt för en människa att uttala."(2 Kor 12: 1-4).

Denna Skrift används ofta för att stödja utomkroppsliga upplevelser, men den kan inte användas korrekt på detta sätt. I judisk kosmologi finns det tre himlar. Den första himlen handlar om den atmosfäriska regionen (5 Mos 11:1728:12Dom 5:4Apg 14:17).
ty då skall HERRENS vrede upptändas mot eder, och han skall tillsluta himmelen, så att regn icke faller och marken icke giver sin gröda; och I skolen med hast bliva utrotade ur det goda land som HERREN vill giva eder.
HERREN skall öppna för dig sitt rika förrådshus, himmelen, till att giva åt ditt land regn i rätt tid, och till att välsigna alla dina händers verk; och du skall giva lån åt många folk, men själv skall du icke behöva låna av någon.
HERRE, när du drog ut från Seir, när du gick fram ifrån Edoms mark, då bävade jorden, då strömmade det från himmelen, då strömmade vatten ned ifrån molnen
Dock har han icke låtit sig vara utan vittnesbörd, ty han har bevisat eder välgärningar, i det han har givit eder regn och fruktbara tider från himmelen och så vederkvickt edra hjärtan med mat och glädje.»

Den andra himlen handlar om den yttre rymden (Ps 19:4-6Jer 8:2Jes 13:10).
det är ej ett tal eller språk vars ljud icke höres. De sträcka sig ut över hela jorden, och deras ord gå till världens ändar. Åt solen har han gjort en hydda i dem; och den är såsom en brudgum som går ut ur sin kammare, den fröjdar sig, såsom en hjälte, att löpa sin bana.
och kringströ dem inför solen och månen och himmelens hela härskara, som de hava älskat, tjänat och efterföljt, sökt och tillbett; man skall icke sedan samla dem tillhopa eller begrava dem, utan de skola bliva gödsel på marke
Ty himmelens stjärnor och stjärnbilder sända ej mer ut sitt ljus, solen går mörk upp, och månens ljus skiner icke.

Den tredje himlen är Guds bostad (1 Kung 8:30Ps 2:4Matt 5:16).
Ja, hör på den åkallan som din tjänare och ditt folk Israel uppsända, vända mot denna plats. Må du höra den och låta den komma upp till himmelen, där du bor; och när du hör, så må du förlåta.
Han som bor i himmelen ler, HERREN bespottar dem.
På samma sätt må ock edert ljus lysa inför människorna, så att de se edra goda gärningar och prisa eder Fader, som är i himmelen.

Så när Paulus säger att han kände någon som fördes upp till den tredje himlen talade han om att han gick in i Guds bostad. Det som är viktigt är att det inträffade antingen i kroppen eller utanför kroppen och att han inte säkert visste vilket. Det är också möjligt att den här händelsen Paulus talar om som handlar om honom själv mycket väl kan hänvisa till förekomsten när han stenades och lämnades för död.
"Men några judar kommo dit från Antiokia och Ikonium. Dessa drogo folket över på sin sida och stenade Paulus och släpade honom ut ur staden, i tanke att han var död. " Apg 14:19.

Är utomkroppsliga upplevelser skadliga?

Bibeln säger att vi ska undvika ockult praktik. Astralprojektion är just en sådan händelse. I huvudsak motsvarar det vad Bibeln kallar spådom och trolldom och ska undvikas. Dessutom kan det mycket väl öppna individer för demoniskt förtryck eftersom det strider mot Skrifterna och påverkar en person på det andliga området på ett sätt som inte godkänns av Skriften.

3 Mos 19:26 "I skolen icke äta något med blod i. I skolen icke befatta eder med spådom eller teckentyderi."

3 Mos 19:31 "I skolen icke vända eder till andar som tala genom besvärjare eller spåmän. Söken icke sådana, så att I bliven orena genom dem. Jag är HERREN, eder Gud."

5 Mos 18:9-11 "När du kommer in i det land som HERREN, din Gud, vill giva dig, skall du icke lära dig att göra efter hedningarnas styggelser. Hos dig må icke finnas någon som låter sin son eller dotter gå genom eld, eller som befattar sig med trolldom eller teckentydning eller svartkonst eller häxeri, ingen som förehar besvärjelsekonster, ingen som frågar andar, eller som är en spåman, eller som söker råd hos de döda."

2 Krön 33:6 "Han lät ock sina barn gå genom eld i Hinnoms sons dal och övade teckentyderi, svartkonst och trolldom och skaffade sig andebesvärjare och spåmän och gjorde mycket som var ont i HERRENS ögon, så att han förtörnade honom."


https://carm.org/out-of-body-experience

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Menade Jesus verkligen att vi är gudar, när Han citerade Ps. 82:6 i Joh 10:34

Problemet som kommit in med ”trosrörelsen = TR” och även ”NAR = Nya apostoliska reformationen”, är att mångt och mycket av hur de läser och ...