fredag 24 maj 2019

Urskiljning och väktare enligt NT


Urskiljning och väktare enligt NT
Av Mike Oppenheimer

Precis som 1 Pet 3:15 befaller oss som kristna att alltid vara beredda att försvara vår tro mot dem utanför (apologetik) kyrkan, så försvarar Judas 3 det inom kyrkan (polemik). Judas måste ha varit medveten om Petrus proklamation eftersom hans bok sträcker sig vidare från Petrus andra epistel på de falska lärarna som började komma in i kyrkan.

Jesus sade:"Ty med den dom du dömer kommer du att dömas" Matt 7:2. Om du dömer något genom Guds ord, bör du vara villig att dömas av samma standard. Jesus undervisade upprepade gånger människorna att döma rättvist och insisterade på att skulle "döma med rättfärdig dom" (Joh 7:24) och han lovordade en man som "dömde rätt" (Luk 7:43). Aposteln Paulus skrev: "Den som är andlig dömer allt" för "vi har Kristi sinne" 1 Kor 2:15-16. Vi ska aldrig döma någons eviga öde, men vi har fått befallning att döma deras läror.

När en undervisning eller praxis inte stämmer överens med Guds Ord, är vi befallda att "genom en sund doktrin, både uppmana och döma dem som motsätter sig den sunda läran." (Titus 1: 9).

Vi är tillsagda att "Predika ordet; träda upp i tid och otid, bestraffa, tillrättavisa, förmana med all tålamod och undervisa doktrin "2 Tim 4:2.
"Och ha ingen gemenskap med mörkrets ofruktbara verk, men bekämpa dem snarare (visa upp dem för vad de verkligen är)." Ef.5:11.

All detta anges för att skydda får som inte vet bättre och kan påverkas av något icke-bibliskt som kan påverka deras kristna vandring negativt. Det är också för att stoppa lärare som har avvikande läror så att de kan korrigeras. Hålla kyrkan öppen för en persons tjänst som undervisar lögn är inte en kärleksfull handling. En sann herdes första bekymmer är att skydda fåren och att sedan rikta uppmärksamheten mot den person som behöver rättelsen/korrigeringen.


Idag har kyrkans utmaningar skiftat från saker som sker utifrån, till att ta itu med dem som kommer inifrån. Orons kärna ligger nu inom själva kyrkorna. Som ett resultat måste många fokusera inåt och använda polemik för att skydda kyrkan; som tillämpar apologetik mot dem i församlingen. När vi finner falsk undervisning utanför kyrkan, till exempel från Jehovas Vittnen eller Mormonerna, kan alla komma överens om att det finns ett problem. Men när falsk undervisning hittas inuti kyrkan blir problemet känsligt, och handlingen att ta itu med och avslöja den/det anses vara felaktig! Det här är en tragisk ironi, för urskiljningen betyder att man ifrågasätter någonting som kan eller redan har delat kyrkan från den doktrin vi ska upprätthålla och öva.

För aposteln John säger 2 John 10, I1. "Om någon kommer till dig och inte har denna lära, ta inte in honom i ditt hus och bjud honom inte Guds välgång. För den som bjuder honom Guds välgång, tar del av hans onda handlingar." Då var huset kyrkan, de skulle inte ge dessa människor en plattform så de inte kunde påverka församlingen. Idag ser många människor på Gudstjänster på TV som för fram en annan doktrin och släpper in dem i sina hus, vi är befallda att inte göra det.

Det har sagts av vissa att sanningen kan försvara sig själv, det är inte nödvändigt att ta itu med falskhet. Detta uttalande är inte bara icke-bibliskt, det kan vara katastrofalt. Jesus, Peter, Paulus, Johannes och Judas alla tog upp felaktigheter och lögn.

Den berömda predikanten J. Gresham Machen sa det så här: "Om igen säger, människor till oss att vår predikan ska vara positiv och inte negativ, att vi kan predika sanningen utan att angripa felen. Men om vi följer det rådet måste vi stänga vår bibel och överge dess läror. Nya testamentet är en polemisk bok nästan från början till slut ... Det är när människor har känt sig tvingade att ta ställning mot fel som de har stigit till de riktigt stora höjderna i sanningen." (Vad är kristendomen, som citeras i biblisk separation, av Ernest Pickering, s. 97).

Om vi agerade som de Bereaner som Paulus berömde, skulle vi behöva avvisa mycket av de undervisningar vi hör idag, som kommer utifrån någons popularitet och inte från Guds ord. Faktum är – en hel del stora ministerier borde ifrågasättas av kyrkan. Att inte marknadsföra dem räcker inte - folket måste varnas både för och angående dem. Genom att urskilja vad som sägs, testa det, finner vi vad som utmanar sanningen i tron som vi försvarar genom Guds ord. Vad kan någon hitta för fel med detta?

Vissa människors lösning är "Testa ingenting" "Exponera inte mörkrets ofruktbara verk", de vill att du ska "älska vargarna på samma sätt som du gör fåren". Både Jesus och Paulus säger att i de sista dagarna kommer många att dras bort av falska lärare och profeter både i och utanför kyrkan, talar i Jesu namn. Som Walter Martin sade profetiskt, "Anledningen är att folket inte kommer att testa dem. Kyrkan kommer bli fragmenterad och delad eftersom vi inte kommer att testa dem." Men det finns ett syfte med att testa som Paulus skriver: "Först, när du kommer samman som en kyrka hör jag att uppdelningar (kätterier) finns bland er. Och till stor del tror jag det är så, för partier måste ju finnas bland er, så det blir uppenbart vilka av er som består provet. Att testa det som sägs ger sedan godkännande till dem som korrigerar i doktrinen och hjälper oss att identifiera vem vi ska skilja oss ifrån, vilka som har fel i doktrinen Rom 16:17. Kyrkan har alltid valt att skilja sig från fel och falskhet i det förflutna, idag är detta inte lika lätt. Huvudsyftet med urskiljning är att ge kristna information, utrusta dem för att skydda sig och sina egna församlingar. I de tider vi lever i, ska vi uppmuntra predikanter att stå sanna till Guds ord.

De som följer sanningen lyssnar på Ordet - de som följer falska profeter lyssnar på dessa män och kvinnor även när de strider mot Skriftens lärdomar. Låter enkelt att identifiera, men inte när man är mitt i det.

Urskiljning är en nödvändig andlig praxis för överlevnad i dagens djungeln av icke-biblisk undervisning. Att vara smart eller intelligent betyder inte nödvändigtvis att du utövar urskiljning. Det är genom att lyssna på herdens uppenbara röst i skrifterna som vi kan känna igen en falsk herde / lärare / profet i förklädnad. Bereaner utövar urskiljning. En Berean är någon som går till Ordet; Han uppskattar Guds Ord över människors ord, personlighet eller prestige. Man blir inte en Berean över natten; det tar träning och tid. När Paulus kom till Bereanerna och de tittade på Ordet för att se om det Paulus sa faktiskt var korrekt, var det inte ett nytt koncept utan en gammal testamentlig sådan. När fariséerna ifrågasatte Jesus angående hans påståenden, pekade han dem på Ordet. När Paulus resonerade med Bereanerna, mottog de vad han sade med villighet. Men de tog inte bara hans ord för det, de vände sig till Skriften som deras källa för att se om det han sa var sant. Apg 17:11 Nu var Bereanerna "mer uppriktiga (hade ädlare karaktär) än dem i Tessalonika, genom att de mottog ordet med all beredskap (stor ivrighet) och sökte (undersökte) skrifterna varje dag för att ta reda på om dessa saker var så (som Paulus sagt var sant).

De hade rätt anda och attityd när de ifrågasatte aposteln, inte grundat på deras åsikter utan utifrån Skriften. Den större delen av Nya testamentet är skrivet av aposteln Paulus, men han tillåter dem att ifrågasätta honom. Han sa att de hade bättre blod än sina bröder, de var ädla, för att de testade hans uttalanden. Att ärligt undersöka sanningen visar faktiskt att någon har integritet och är villig att tro på Gud och inte man. Och de är villiga att följa det varhelst det kan leda. Om vi upptäcker en brist som griper tag i vår uppmärksamhet, så kanske det faktiskt är bara den Helige Ande som ger oss lite insikt. Det finns inga fel med att tvivla upplevelser. Det vi inte kan göra är att tvivla på hans ord. Inte alla tvivel är från fienden. Gud kan ge oss tvivel så att vi kan testa för att se om det är något annat som råkar vara i funktion.

1 Kor 2:15 säger åt oss att urskilja och värdera ALLA saker (det grekiska ordet är anakrino); det finns saker som bibeln beordrar oss att döma, och det finns saker vi inte ska göra det i. I den här skriften berättar det för oss att den som är andlig ska döma alla saker. Precis som Hebr 5:13 förklarar, det är den andliga personen som kommer att testa saker, inte den icke andliga De som inte testar vi får höra är fortfarande omogna och går på mjölk. Vi kan bevisa att vi känner igen andlig sanning genom vårt motstånd mot falskheten.

Jesaja 21:6 står det "Gå, ställ ut en väktare, låt honom förklara vad han ser". Väktaren var den första försvarslinjen för en befäst stad. De stod på vakttornet och utbildades för att upptäcka Israels fiender och skulle varna för om en fiende närmade sig. Väktare på hebreiska är opeh, vilket betyder "den som ser ut, spionerar, vaktar". (i detta speciella Skriftställe handlar det om förstörelsen av Babylon.)

De är under dom och kommer att bli förklarade skyldiga om de inte säger någonting. Precis som Hesekiel var väktare för Israel har Gud sina väktare för kyrkan. Hesekiel 33:6,11 Men om vakten ser svärdet komma och inte blåser i trumpeten, och folket inte varnas, och svärdet kommer och tar någon från dem, är han borttagen i sin orättfärdighet; men hans blod kommer jag att kräva av väktarens hand "....." Så sant jag lever, säger Herren, Gud, "jag har inget nöje i de ondas död, utom viljan att de ogudaktiga vänder sig från sin väg och lever"." , 2 Sam 18:25, 2 Kung 9: 17-18. 3. Svärd. Jf Esek 21: 1-19. Trumpet. Se Hos 8: 1; Jer 6: 1; Neh 4: 19-20" (från Wycliffe Bible Commentary).

Gud väcker upp män/ kvinnor med tjänster för att "gräva i väggarna" och leta efter avfallen och varna dem när de äger rum. Som Hesekiel var instruerad att göra för Israel (Hes 8:7-10). Hesekiel var instruerad att predika om vad han hade bevittnat (Hes 11: 4,25). Om Herren har kallat någon att göra detta och de inte gör det, kommer blodet på deras händer, som Paulus sa, som Hesekiel sa; ve mig om jag inte gör det! (Apg 20:27) "Ve mig, om jag inte predikar evangeliet!" (1 Kor 9: 16). Profeten är skyldig och har ansvaret att varna som en väktare angående all fara de ser, precis som profeten ska tala ut Guds varningar mot synd. Paulus varnade Efesus församling natt och dag, med tårar, mot de vilda vargarna som skulle komma inifrån dem. Efesierna blev senare berömda av Jesus för att testa de som hävdade sig vara apostlar i Upp 2: 2. Detta är kyrkan som Paulus varnade i Apg 20:29 om vilde vargar och de var lydiga hans varning.

Till Hesekiel sade Gud: "Människa, jag skickar dig till Israels barn, till ett upproriskt folk som har gjort uppror mot mig ... frukta dem inte och var inte rädd för deras ord, även om tistlar och törnen följer dig och du sitter på skorpioner; frukta inte deras ord eller skräms av deras närvaro, ty de är ett upproriskt hus. Men du skall tala mina ord till dem, vare sig de lyssnar eller inte ... " Hes 2: 3,6,7.

Paulus sa också samma sak till Timoteus; "Pröva ordet; var redo i tid och otid att, bestraffa, uppmana, med stort tålamod och undervisning Tim 4: 2


Vissa människor utses och måste prata ut, som det var med Jeremia, en eld brinner i deras ben, det är ofta ett otacksamt arbete som bara ger belöning till den som lyder vad Herren kräver av honom. De var inte oroade över siffrorna, utan om sanningen. Varje kamp i vår andliga krigföring har ett uppdrag av lögn till Kristi kropp; som ger sig på sanningen.

I stället blir väktarna som varnar kyrkan/ församlingen, de som står upp för sanningen måltavlor för alla slags attacker.

De som utövar urskiljning gör sig mer till måltavlor och att bli attackerade, mer än någon annan tjänst, eftersom de strider med sanningen mot den falska som är så utbredd idag.

Ibland känner människor inte till en bra sak förrän de verkligen behöver det. Jag får ofta brev från människor där jag gick fram och tillbaka i vissa frågor med, månader innan. De skriver brev och ber om ursäkt för att de, efter att de har lugnat sig, undersökt vad jag sa och fann att det var sant och lämnade kyrkan eller kulten som de var inblandade i. Ibland tar det tid, men jag ber i tro, jag tror att Gud arbetar på några av dessa folks hjärtan som i början är så argumenterande.

Att lyda Kristi negativa bibliska budskap är idag kärlekslöst. Pröva saker enligt Bibeln är kärlekslöst. Varna för falska evangelier är kärlekslöst. Märka och undvika falska lärare är elakartat och kärlekslöst. Vad hände med "OM NÅGON ÄLSKAR MIG HÅLLER HAN MINA BUD: och min fader kommer älska honom, och vi kommer till honom och har vårt hem hos honom" Joh 14:23" Om du älskar Mig, kommer du stanna i MITT ord. "Hålla HANS ord betyder att man också vaktar, urskiljer, pröva och dömer. Att gå i kärlek innebär att du håller ögonen på andra (håller utkik på/vaktar), inte bara dig själv. Talar ut när det är nödvändigt.

Liberalerna i kyrkan har tagit bort folk som har någon som helst lust att driva igenom sanningen. Allt har blivit omvänt. Att peka på problemen blir problemet, och den som ser felen kallas splittrare. Bakvänt!

Nu betyder vad du säger om någon, mer än sanningen. En lektion i hur man inte ska döma - Döm inte tills någon säger något om din lärare, då kan du döma dem och kalla dem varje negativt namn du kan hitta, för att visa att de är dömande. Det här är en sorglig förvrängning av vad bibeln faktiskt säger.

Tvisterna i kyrkan/ församlingen har blivit som republikanernas och demokraternas politik. Men det här handlar inte om att leda landet, utan något mycket allvarligare, hantera Guds ord korrekt. Den andligt korrekta är inte annorlunda än den politiskt korrekta, de har ingen åsikt förutom att säga att ingen borde ha en åsikt annan än att vara överens med deras. De strävar hårt för sina åsikter och demoniserar sedan andra som står på de bibliska budorden/den bibliska grunden. Liberalismen har invaderat predikstolar i den utsträckning att Bibeln bara betyder vad man tror det betyder. Basen är och kommer alltid att vara vad säger bibeln, inte vrida om orden för att överensstämma med sin egen förkärlek.

AW Tozer skrev innan han gick till Herren 1963 i sin bok The dwelling place of God = Guds bostadsplats "avsiktligt eller oskyldigt, genom någons personliga vittnesbörd eller av en färgstark historia som berättas av en ivrig predikant som kan tala med profetisk avslut, men har inte kontrollerade sin historia med fakta, och heller inte testat sina slutsatser med Guds ord.

Oavsett hur högt emotionellt ett innehåll är, kan ingen erfarenhet bevisas vara äkta, om vi inte hittar kapitel och vers-bekräftelse för det i Skrifterna. Vad som än är nytt eller singulärt bör också ses med mycket försiktighet tills det kan ges ett skriftligt bevis på dess giltighet. Under det senaste halvan av århundradet har ett flertal inte skriftenliga begrepp fått acceptans bland kristna, genom att hävda att de var bland sanningarna som skulle uppenbaras i de sista dagarna. Säkerligen bland dem, förespråkare för denna senare regns lätta teori:

Augustinus. förstod inte, Luther förstod inte, John Knox, Wesley, Finney och Spurgeon förstod inte detta; men större ljus skiner nu ner på Guds folk och vi av dessa sista dagar har fördelen av fullare uppenbarelse. Vi borde inte ifrågasätta den nya doktrinen eller dra tillbaka från denna avancerade erfarenhet.

Herren får sin brud redo för lammets äktenskapsmiddag. Vi borde alla ge efter för och till "denna nya Andens rörelse". Berättar de för oss.

Sanningen är att bibeln inte lär att det kommer att bindas nytt ljus och avancerade andliga upplevelser under de senare dagarna. Det lär oss det exakt motsatta. Ingenting i Daniel eller Nya Testamentets brev kan torteras till att förespråka idén om att vi i slutet av den kristna eran ska njuta av ljus som inte var känt vid början.

Akta dig för de män som hävdar sig vara visare än apostlarna eller "heligare än martyrerna i den tidiga kyrkan. Det bästa sättet att hantera dem är att stiga upp och lämna deras närvaro. Du kan inte hjälpa dem och de kan med säkerhet inte hjälpa dig. (A.W. Tozer, Guds bostadsplats)

En pastor är ansvarig för att undervisa sanningen i sin egen kyrka, och han behöver känna till tillståndet hos sin flock. Precis som att vara herde för en bokstavlig fårflock kräver vaksamhet och ett skarpt öga för fara (för att inte tala om rätt vägledning till bete), har vissa pastorer inte tagit uppmaningen om att vara väktare på allvar. Fler väktare behövs idag inte mindre.

Idag om någon inte får sin profetia rätt anpassar de den. Om någon utmanar dem angående vad de har sagt som obibliskt, ignorerar de det bara. Bara några få människor ser saker som de faktiskt är. När de talar upp ser andra på dem som kyrkans/ församlingens fiende, som om de går emot vad Kristus sagt. Det var detsamma för Israel med deras väktare och profeter. De vägrade att höra vad de hade att säga; i stället lyssnade de på de falska profeterna. Israels inställning till tolerans för de falska profeterna är vad som fick Jeremia att hamna på botten av en brunn.

När ockulta eller kultiska övertygelser integreras i kyrkans övningar under täckmantel av kristen terminologi, passerar de under radarskärmen av många, som inte kan känna igen det för vad det är. Och det kräver en smart person som är utbildad för att urskilja det och peka ut dem. Människor ska vara tacksamma för att någon har begåvning förmågan, viljan och djärvheten att "berätta det som det är. I stället skriker människor i kyrkan/ församlingen ut, "döm inte" "rör inte min smorde." Döm inte, hjälper inte dig ett smack om du är fel ute, men avklär dig din uppmärksamhet och skyddar dem som undervisar falskt . Guds handlande handlar om att skydda sitt folk från skada, han vill inte att vi ska skydda falska lärare, utan vi ska få skydd från dem.

Judas skriver till kyrkan "Strid ärligt för tron" Anfall gjordes på den heliga deponeringen av kristen sanning, doktriner som skulle hålla alla på rätt kurs vittrade bort. Så det var nödvändigt att stärka dem. Strid är ett starkt ord, det betyder att sträva (som en idrottsman i offentliga spel) detta ord epogomzomai är ett unikt ord, som betyder att vara i strid mot, stridande, det är inte passivt. Ordet ger ärligt en än mer allvarlig och kraftfull mening till denna fras. 1 Tim 6:12 Paulus skriver "Kämpa trons goda kamp, håll fast vid det eviga livet, som du också kallades för och har bekänt den goda bekännelsen i många vittnens närvaro". Det vi tror på ska vi försvara.

Kristus ska genomtränga alla aspekter av vårt sociala och personliga liv. Vi valdes inte för att vara ignoranta till det förgångna, det är tid att göra någonting, och det är upp till var och en av oss, inte bara några stycken. Hur nedtyngd är din kristendom, eller är den lätt. Hur ljus är ditt ljus eller hur förmörkat är det. Det har sagts att om du inte står upp för någonting, så accepterar du allt.

Den här tron som Judas säger är en gång levererad till de heliga, betyder "en gång för alla", fullbordad. Han hänvisar till apostlarnas undervisning, som vi nu alla delar som troende. Detta bekräftar Guds uppenbarelse i Kristus. Om vi befinner oss i tron är vi uppmanade att använda den. Men det ska inte ske på ett omstritt sätt. 2 Tim 2: 23-26 "Men undvik dumma och okunniga tvister genom att veta att de genererar stridigheter. Och en Herrens tjänare får inte strida, men vara försiktig mot alla, kunna undervisa, tålmodig, i ödmjukhet korrigera de som står i opposition, om Gud kanske kommer att bevilja dem omvändelse, så att de kan känna sanningen, och de får komma till sina sinnen och fly undan djävulens snara, efter att ha varit fångade av honom för att göra hans vilja."

Vi ska sträva lagligt, så att vi inte diskvalificerar oss genom att ge en ofrälst eller troende något att peka på; Vi ska vittna utan att förstöra vårt vittnesbörd. Så att ingen ska ha något att säga om vår karaktär, utan bara om sanningen som vi presenterat om Jesus. Vi ska inte svika eller söka hämnd, utan använda domen från Guds ord, inte döma utifrån våra känslor eller egna åsikter.

Vernon McGee skriver angående sina kommentarer från Judas: "Under tio långa och trötta år hade grekerna Troys stad under belägring, men de gjorde inte en buckla i fästningarna. Det verkade ogenomträngligt, och de kunde inte få en ingång till staden. Sedan kom ett förslag fram. Förslaget var att bygga en trähäst med soldater dolda inuti, lämna den utanför porten och sedan låtsas att segla bort. Så de gjorde trähästen, soldaterna satte sig inuti, och den ställdes vid porten av Troys stad. Nåväl, nyfikenheten tog det bästa av trojanerna. När de såg grekerna segla bort, tyckte de att kriget var över. De gick ut, såg hästen och bestämde sig för att dra den in i staden. Det var verkligen en nyhet, något att ha. Den natten klättrade soldaterna som var inuti ut, och de kunde låsa upp porten från insidan. Under nattens mörker återvände flottan av grekiska skepp. De hade bara låtsas att segla bort. Vad en hel armé av mäktiga män inte kunde göra från utsidan på tio år, gjorde några soldater från insidan.

På samma sätt har kyrkan skadats idag och tagits över av liberalismen: Kyrkan har faktiskt aldrig skadats från utsidan. Förföljelsen gjorde att den växte otroligt. Idag bevittnar vi kyrkans förstörelse från insidan - det är ett insides-arbete. Kristus förrådes från insidan, inte från utsidan. En av hans egna förrådde honom och överlämnade honom till ledarna. Hans nation förrådde honom och överlämnade honom till romarna och romarna: förde honom till korset Kyrkan blir idag förrådd av dem som har kommit in: via sidodörren. "

De smyger sig in som Petrus säger och vi ger dem de bästa platserna i huset, hur oförskämda har vi inte varit mot den Helige Ande, ignorerat den som är sanningens författare genom att inte pröva dessa falska mot Hans Ord.

Dagens ekumeniska enhet bygger på att hitta och behålla vår lägsta gemensamma nämnare, vi är inte intresserade av att sträva efter vårt högsta uppdrag och syfte. När vi offrar sanningen för enhet finns det ingen motsättning eftersom det inte finns någon biblisk standard att vara överens om eller att enas om.

Grechen Machen sade: "Vi får veta att våra teologiska skillnader kommer att försvinna om vi bara kommer ner på knäna i bön. Tja, jag kan bara säga om den typen av bön, som är likgiltig för frågan, om evangeliet är sant eller falskt, att det inte är en kristen bön; det ligger i Rimmon´s hus (Rimmon = gudinna som tillbads i forna Damaskus). Gud rädda oss från det! "(Utbildning, kristendom och staten, s. 28)

2 Johannes 9 handlar om bedragare och berättar för oss att det enda sättet att veta är genom doktrinen: "Den som överträder (går bortom gränserna som redan upprättats) och inte stannar (lever i, litar på, stannar kvar i) Kristi lära har inte Gud." Läran måste upprätthållas. Inte alla saker ska betraktas som allvarliga, men vissa är, vissa strider är värda att slåss för.

Jag tror att jag kan tala på uppdrag av de många som urskiljer, att vi alla vill se Kristi kropp vara villiga att ta itu med problemen bibliskt, ärligt och med integritet, så att de kan lösas. Men de behöver åtgärdas, de kan inte ignoreras. 1 Kor.1:10: "Nu ber jag med er, bröder, i vår Herre Jesu Kristi namn, att ni alla talar samma sak, och att det inte finns några uppdelningar bland er, utan att ni förenas fullkomligt i samma sinne och i samma dom."

Vi har inte för mycket dom, utan för lite dom och det är därför kyrkan/ församlingen är i det tillstånd den är i. Hebréebrevets författare säger till oss "Alla som bara får i sig mjölk är oskickliga i rättfärdighetens ord, för han är en bebis. Men fast mat hör till dem som är i full ålder, det vill säga de som använder sina sinnen för att urskilja både gott och ont " Hebr 5: 13-14.

Det är de mogna troende som dömer, de som har "kommit till mognad" är de som har utbildat sig genom att utöva sina sinnen för att skilja mellan gott och ont genom Ordet. De som inte dömer är barn i ordet. Kanske är det svaret, många har inte blivit mogna så de kan inte skilja fel och sanning åt.

Idag har det skett en långsam försvagning av den övergripande kyrkan/ församlingen, men individer förstärks för att tjäna Herren. Jag tror att Herren säger till oss att stärka det som återstår. Stärka det i våra personliga liv och stärka det i kyrkan, eftersom vi är på väg mot några mycket ovanliga och otrygga tider i världen och kyrkan, allting kommer med säkerhet att påverkas. Vi ska upprätthålla en konstant vaksamhet, som om vi är i krigföring; för vi är i ett andlig krig.

Salomons vägledning: "Min son, sluta upp med att höra den instruktion som orsakar att man tar avstånd från kunskapens ord" Ordsp 19:27. Salomo säger till oss att gå bort från dem som undervisar fel. Paulus gör det också , likaså Johannes och Jesus. Guds Ord säger oss att döma och skilja bort, skilja oss från falska lärare och falsk undervisning på en gång när de framträder i vår mitt. Det är för vår andliga överlevnad.

Låt mig avsluta med några visdomsord från Charles Spurgeon som skriver "Överseende med fel kommer ta makten från de bästa av männen att ingå en lyckad protest mot det ... Samhörighet med kända och vitala fel är ett deltagande i synden ... Så snart jag såg, eller trodde mig se, att felaktigheter hade blivit fast etablerade, överlade jag inte, utan lämnade kroppen direkt. Sedan dess har mitt råd varit "Komma ut ifån dem". Jag har känt att ingen protest kan vara lika med den av distinkt avskiljning från känd ondska

.. Så jag inte kan förklaras otillräknelig mitt vittnesbörd, jag har skiljt mig från dem som låter sig bli vilseförda från tron, och även från dem som associerar sig med dem "(C.H.S., The Sword and the Trowel = Svärdet och Mursleven.)

https://www.moriel.org/sermons-by-other-authors/6202-discernment-the-watchman.html



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Menade Jesus verkligen att vi är gudar, när Han citerade Ps. 82:6 i Joh 10:34

Problemet som kommit in med ”trosrörelsen = TR” och även ”NAR = Nya apostoliska reformationen”, är att mångt och mycket av hur de läser och ...