lördag 25 maj 2019

Inre Helande är det kristet eller ockult ?


Inre helande – kristet eller ockult?
31 januari 2013


Efter att ha utbildats i SOZO- ämbetet, har jag första hand information om de faror som den representerar. Följande är en välskriven artikel som handlar om SOZO (förkristnad inre helande som saknar grund i skriften.)
Jag vet att det finns många av er där ute med frågor och bekymmer. Jag hoppas att detta hjälper till att kasta lite ljus på dess ursprung och varför vi behöver hålla oss borta. Kristus är tillräckligt för alla våra behov. Vart och ett av dem.
Inre hälsa / helande av minnen (länk på originalsidan ej översatt)



Kristet eller ockult?

Helande av minnena, eller inre helande, eller helande av känslorna, har sina rötter i anti-kristna och ockulta läror, Agnes Sanford. Det fortsatte efter hennes död av de som hon påverkat, till exempel lekmansterapeuten Ruth Carter Stapleton (avliden syster till Jimmy Carter), Rosalind Rinker, John och Paula Sandford (för närvarande från Elijah House, ett demon-befrielse och minnes-helande i Port Falls, Idaho), William Vaswig (av Renovaré berömmelse), Rita Bennett och andra. John Wimber, David Yonggi Cho, Robert Schuller och Norman Vincent Peale är några av de välkända pop-psykologiska utövarna av inre helande, men det har spridit sig i så kallade evangeliska cirklar i en mer sofistikerad form genom sådana "kristna" psykologer som David Seamands, H. Norman Wright och James G. Friesen, samt ett antal lekmans terapeuter som Fred och Florence Littauer. (Två av David Seamands böcker, Helande för skadade känslor och helande av minnen, betraktas som "inre helandets biblar" i dagens psykologiska predikningar.)



Inre helande terapier är utlöpare av Freudianska och Jungianska teorier rotade i det ockulta. De har destruktivt påverkat det sekulära samhället i årtionden och tar nu sin förödande väg in i den bekännande kyrkan. En mängd olika "minnes- helande" psykoterapier gömmer sig under kristen terminologi och vänder kristna från Gud till jaget. Bland de mest dödliga är "regressiva" terapier skapade att träng in och undersöka det "omedvetna" efter begravda minnen som påstås orsaka allt från depression till ilskna utbrott och sexuella missförhållanden, och måste därför avslöjas och "helas”.



Den grundläggande läran om inre helande är teorin att frälsning eller helande får man genom att dra upp rötterna av de negativa minnena eller det som gör "ont" och som orsakats av andra under den tidiga barndomen, som förmodligen är begravda i det "undermedvetna" därifrån tenderar de att diktera vårt beteende utan att vi är medvetna om det. Vilket således lagt grunden för skulden, för ens nuvarande dåliga beteende ( "emotionella problem") på andra (som uppfattas som syndat mot oss i det förflutna) snarare än på oss själva, där det hör hemma (se Hesekiel 18). För att "hela" dessa "sjuka minnen", används ofta den ockulta visualiseringsmetoden (som i verkligheten är en typ av trolldom eller spådom som har använts av shamaner, häxdoktorer och trollkarlar i tusentals år och uttryckligen förbjuds av Bibeln) för att återskapa barndomsscenen som gör ont, "föreställer man sig" Jesus (om man är en bekännande kristen), som leder personen till den tidigare situationen som en "andlighetsguide" / "helande agent" som hjälper honom/henne att helga händelse, förlåta den person som ”förmodas” ha orsakat det som gör ont, och i de flesta fall även ändra situationen i personens sinne, så att personen kan bli "befriad" från den "förlamande känslomässiga smärtan" som är förknippad med det förflutna negativt upplevda det förmodade "sjuka minnet" i första hand. (Karismatiska romersk-katolska minnes-helare använder samma tekniker, men ersätter i allmänhet Jesus med Maria som "helande agent" som personen möter i fantasin.)



En av de till synes attraktiva formerna för inre helande är att få Jesus att gå in i en smärtsam scen från det förflutna. Det inre helandet hjälper personen att återskapa minnet genom att låta Jesus göra eller säga saker som gör att personen mår bättre angående situationen. Till exempel, om en mans pappa har försummat honom när han var en pojke, kan en inre helare hjälpa mannen att skapa ett nytt minne, att Jesus spelat baseball med honom när han var en pojke. Genom muntlig uppmuntran skulle han föra honom tillbaka till hans barndom och uppmuntra honom att visualisera Jesus kasta bollen och prisa honom för att han slog frivarv. En del inre helare återför människor tillbaka till livmodern och leder dem genom "återfödelse" genom guidad bild och fantasi. Således, genom dessa psykoanalytiska / ockulta tekniker, borde inte inre helare bli överraskade av möjligheten att de faktiskt ändrat eller förbättra minnet, genom sin iver att ersätta dåliga minnen med bra minnen. De inre helarna befinner sig alltid i farosonen att oavsiktligt förbättra eller införa minnen genom ord eller handlingar som betyder en sak för den inre helaren, men kan kommunicera någonting helt annat till den högt utsatta personen.



Inre helande bygger på slutsatsen att vi tydligt behöver något mer än Guds kärlek och förlåtelse för att älska och förlåta andra som uppfattas ha gjort fel emot oss, tidigare. Eftersom bibeln tydligt lär oss att Jesus aldrig kan bli ”uppkallad” och tvingad att "utföra" någonting på vårt uppdrag, betyder det att den "Jesus" som faktiskt visualiseras är en annan jesus, en demon och således inte utsänd från Gud. Det är givetvis risken för den ockulta tekniken visualisering - personerna lär sig att experimentera med saker som Gud har fördömt både i Gamla och Nya Testamentet, inte för att fenomenet visualisera (dvs. ande guider) inte är riktigt, utan snarare för att de produceras av demoner, som bestämt sig för att leda en till dyrkan av andra gudar och slutgiltig förstörelse (5 Mos 13 ff.). Bibeln varnar oss upprepade gånger för att involvera oss i det ockulta, vilken nivå det än är på, på grund av vad Bibeln förklarar som "demoner som gör tecken" för att lura hela världen (Upp 16:14, s 13:14). Denna exponering för det ockulta, även om det sker oavsiktligt och oskyldigt, kan enkelt leda den som saknar urskiljning till allvarligare andliga eller "emotionella" problem än de någonsin trodde möjligt. Tyvärr är undersökningen fylld med sådana fall av demoniskt / ockult inflytande som upplevts av de som fuskat i det för första gången.



Inre helande praxis för att återgå till det förflutna, och söka igenom det omedvetna för att framkalla gamla minnen, framkalla bilder, agera ut fantasier och mardrömmar och tro alla lögner, liknar den ockulta världen, inte den Heliga Andes arbete. Ett inbillat minne skapat under ett mycket antytt, hypnotisk-liknande tillstånd kommer bara att medföra inbillat helande. Det kan också kasta in människor i en levande mardröm.



Vad som lärs ut som inre helande / helande av minnen är ingenting annat än grundläggande trolldom, vilket är ett försök att manipulera verkligheten i det förflutna, nutiden eller framtiden och förneka Guds allmakt genom att ange att han behöver vår "kreativa visualisering" för att effektivt tillämpa Hans förlåtelse och helande, vilket samtidigt som gör att vi ställer oss upp som gudar som genom de föreskrivna ritualerna kan använda Honom och hans kraft som våra verktyg. Faktum är att inre helande / helande av minnen är ingenting annat än "förkristnad psykoanalys" som använder kraften i förslaget att lösa så kallade problem, skapad av tekniken själv, många gånger.



Bibeln har mycket att säga om helande av minnen (förutom att fördöma vissa metoder). Bibeln visar klart att moraliska val snarare än tidigare trauman, bestämmer vårt nuvarande tillstånd och handlingar och är därmed vårt ansvar. Bibeln har alltid undervisat att det inte är handlingen i det förflutna, utan hur man reagerar på denna handling som bestämmer "vilken själ som har syndat" (Hesekiel 18 igen). Eftersom det inte finns några bibliska bevis på att någon profet, präst eller apostel någonsin behandlat någonting som är även på distans relaterat med begravda eller förtryckta känslor eller minnen, borde då inte frågan vara, varför det är så, om nu det inre helande är den stora sanningen som dess utövare säger det är?



- Om böner och bibelstudier och den Heliga Andes kraft inte är tillräckliga för heliga idag för att hantera liv och problem, då måste de gamla heliga, inklusive aposteln Paulus, ha missat massor. Trots de många svårigheter som beskrivs i skriften kunde Paulus fungera och glädja sig i Herren utan hjälp av psykoanalysen. Paulus glömde det förflutna och pressade framåt mot priset (Fil 3: 13-14) utlovat till alla som älskar Kristi framträdande (2 Tim 4: 7-8).



På samma sätt har kristna i hela kyrkans historia lyckats med samma sak, när de borde ha haft en stor nackdel, utan den moderna psykologins "insikter". Det är ett farlig kätteri att insistera på att vi måste acceptera denna nya "uppenbarelse" av psykologer eller leva bristfälliga liv. Det förflutna har liten om någon alls, konsekvens, om kristna verkligen är nya skapelser för vilka "gamla saker har gått bort" och allting har blivit nytt "(2 Kor 5:17). Att söka förbi för att hitta en "förklaring" för sitt nuvarande beteende står i konflikt med hela Skriftens undervisning. Även om det kan tyckas hjälpa till en tid, rånar den faktiskt bilden av den bibliska lösningen genom Kristus. Det som är viktigt är inte det förflutna, utan ens personliga relation till Kristus nu.


- De människor som är mest utsatta för inre helare är de som befinner sig på en låg punkt i sin andliga vandring eller som upplever svåra omständigheter. De inre helarna lockar genom alla slags direkta och underförstådda löften för att läka skadade känslor, läka rötter i det förflutna som förhindrar personlig tillväxt och gör det möjligt för en person att få en närmare vandring med Gud. De cirklar runt församlingar som gamar och väntar på möjligheten att sätta in stöten på dem som är nära att falla av "andlig utmattning". De försäkrar sina potentiella offer om sin uppriktiga lust att hjälpa och de kommunicerar en biblisk fasad genom att använda slaktade bibelverser och Kristallklart samtal. Men när deras klor tränger in i personen börjar en penetrerande parasitär process. Och värd / parasitförhållandet fortsätter så länge som värden fortsätter att se till den inre helaren för att få honom att må känslomässigt väl och känna sig andligt hel.


Istället för att bli helad finns det en mycket stark möjlighet att mottagarna av inre helande nu lever på grundval av en lögn från helvetets grop. Inre helande är inte baserad på sanning. Den är baserad på felaktigt minne, guidat bildspråk, fantasi, visualisering och hypnotisk-liknande antydningar. Och medan de inre helarna kan framkalla en "Jesus" och recitera bibelverser, är sådant inre helande inte biblisk. Jesus sade: "Om ni fortsätter i mitt ord, då är ni verkligen mina lärjungar; och du skall känna sanningen, och sanningen ska göra dig fri "(Joh 8: 31-32).


Dessutom är inre helande en förolämpning mot Gud när "helarna" försöker ta bort Hans kraft att välsigna "känslomässigt behövande" människor helt enkelt som svar på deras ånger och böner. Det är extra-bibliskt, blasfemiskt och köttsligt i sin visualisering och manipulation av Guds Son. Det är farligt på så sätt att det tvingar människor till barnsligt självintresse, subjektivism och känslor. Och det är ondskefullt förmätet i sin prästliga efterskänkning av förlåtelse och försiktighet.


* Stora delar av denna rapport har omarbetats från: a) Fallet 1989 från PsychoHeresy Update (nu PsychoHeresy Awareness Letter), b) 2/93 numret av The Berean Call, c) två artiklar i september 1990 , Specialpublikationsrapport med titeln "Profeterna i sista dagen: Återställandet av apostlarna och profeterna och Kansas City-Vineyard Connection" och "Testing of the vineyard", och (d) böckerna Seduction of Christianity, Beyond Seduction, och den helande epidemin.


https://mkayla.wordpress.com/2013/01/31/inner-healing-christian-or-occult/






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

SWEDENBORGIANISMEN

Swedenborg och Swedenborgs lära; Svenskfödda Emanuel Swedenborg född 29 jan 1688 St Jakobs förs. Sthlm död 29 mar 1772 London England. Han v...