fredag 24 maj 2019

Vad du och din församling behöver veta om NAR


Den nya apostoliska reformationen NAR är en dominionistisk rörelse som hävdar att Gud återställer de förlorade tjänsterna i kyrkans (läs kroppens) regi, nämligen Profetens och Apostlens tjänst.

Ledande figurer i denna till synes löst organiserade rörelsen hävdar att
dessa profeter och apostlar ensam har makten och auktoriteten att utföra Guds planer och syften på jorden. De tror att de lägger grunden för en global kyrka, styrd av dem.

De lägger större tonvikt på drömmar, visioner och extrabiblisk
uppenbarelse än vad de gör på Bibeln, och hävdar att deras uppenbarade läror och rapporterade erfarenheter (t.ex. resor till himlen, ansikte mot ansikte samtal med Jesus, ängsbesök) inte kan motbevisas av den "gamla" skriften. (sources länkar till mer om detta, på engelska.)

NAR, den nya apostoliska reformationen. ... Det är som druvnötter - det
är inte druvor och det är inte nötter. Det är som kristen vetenskap - det är inte kristen och det är inte vetenskapligt. Den nya apostoliska reformationen är inte ny, det är inte apostolisk, och det är inte en reformering. Men det är en snabbt växande rörelse som genereras av några av samma gamla otroliga falska lärare och falska ledare som har funnits bland de karismatiska i årtionden, alltid i uppror mot den Helige Ande, alltid i uppror mot Skriften, hävdar alltid mirakel tecken, underverk, visioner, drömmar. ~ John MacArthur
Snabba fakta:

*Även känd som Dominionism = herravälde, Third Wave =tredje vågen, Latter Rain = senare regn, Kingdom Now = kungariket nu, Joel's Army = Joels arme, Gods Manifest Sons = Guds manifesterade söner, Charismatic renewal = Karismatisk Förnyelse, Charismania.
*Dess grundare var C. Peter Wagner som hävdar att kyrkan av det 21: a
århundradet kommer att styras av apostlar och profeter. Wagner har smörjt sig till NARs "Sittande Apostle".
*Hängde samman med Kansas City-profeterna ", som hävdade stora krav på att en" ny ras "av superprofeter började komma fram på planeten jorden som skulle förändra världen för alltid"; på samma sätt som Trosrörelsen och Pingströrelsen gjorde.
*Inte styrd av en officiell benämning, den leds av påstådda apostlar och
profeter.
*Lärar att de nya apostlarna och profeterna ska vara regeringen för den
framväxande "Nya Order" -kyrkan.

*Påstår att det kommer att bli en reformering som är större än den
protestantiska reformationen.

*Hävda direkt uppenbarelse från Gud och många hävdar att Jesus och änglar besöker dem personligen. Några av dem förklarar att de har besökt himlen många gånger och haft konversationer med Jesus samt profeterna och apostlarna.

*NAR´s: omfattande uppdrag inom hela världen har orsakat den
häpnadsväckande kyrkans tillväxt som sker i Afrika, Asien och Latinamerika.
*Bortfall av Bibeln och Sola Scriptura = skriften allena.
*Erfarenhetsinriktad teologi och baserad på känslostormar.
*Grundad i mystik.
Vanliga egenskaper:
Här är 6 egenskaper, övertygelser och några av de gemensamma språkbruket som används av anhängarna:
1.
"APOSTLAR"
Vi är i en "andra apostolisk tid". Det finns nya apostlar på jorden idag, smorde genom handläggningen att representera och prata för Gud här på jorden. Dessa "super apostlar" är lika med de ursprungliga apostlarna - de som bevittnade Jesu liv, död och uppståndelse och utsågs av Kristus själv till tjänst. Eftersom dessa nya apostlar är på uppdrag av Gud, får deras auktoritet inte ifrågasättas.
2.
"KUNGARIKET"
I stället för att predika korsets evangelium arbetar apostoliska ledare för att föra evangeliet om himmelriket till till jorden. Detta gör de genom att ta herravälde över de jordiska kungarikena eller "bergen" av ¨-regering, -media, -underhållning, -utbildning, -företag, -familj och -religion. Ledare talar ofta om stadsbyggnad och organiserar bönevandringar för att be mot demoniska högborgar, fästen. De talar ofta om att vara uppdrags-fokuserade snarare än att vara Kristus-centrerade.





















3.
"ÖDE" "NÄRVARO" "ÄRA/HÄRLIGHET"
Även om medlemmar inte alltid är karismatiska, betonar de ofta en manifestation av "Ära" och "Guds närvaro" och har ofta en speciell smörjelse för att få direkta uppenbarelse från Gud, utföra helande och andra tecken och underverk. De lär oss att vårt syfte är att uppnå vår dröm, vårt öde, så att vi kan förändra världen.
4.
"VÄCKELSE"
Väckelse i stor skala är nyckeln till denna rörelse. Det finns en stark tonvikt på en "sluttids-skörd" genom en stor uppvaknande som vi kan inleda. Ofta hålls dessa väckelser i stadiums och når miljontals världen över via direktsändnings-teknik. De marknadsförs och produceras som rockkonserter. Alla skriftversioner om ett avfall i sista tiden ignoreras och ersätts med uppschåsade påståenden om nästa stora sak som alltid ligger precis runt hörnet.
5.
"ENHET"
Enhet (på bekostnad av den bibliska doktrinen) används nästan alltid som både hur och varför i denna rörelse. Enighet för att bringa Himmel till jorden leder till utsuddning av doktrinära och religiösa linjer, som ofta sammanfogar kända ledare av karismatiska, reformerade, trosord, sökande-framväxande, progressiva och romersk-katolska kyrkor, alla under ett paraply .
Slutligen lämnar NAR-kyrkorna nästan alltid en stor innehavare för kristen tro:
6.
NAR FÖRNEKAR SKRIFTENS GILTIGHET.
NAR-anhängare kan tro på Bibelns ofelbarhet och auktoritet, men Guds utandade ord är inte bara tillräckligt för dem. Jesu offerdöd för våra synder är inte tillräckligt bra; Löfte om evigt liv i himlen är inte tillräckligt bra.
ledare:
Grundaren av den nya apostoliska reformationen är kyrkans tillväxtspecialist C. Peter Wagner. Wagner tjänstgjorde som professor i kyrkans tillväxt vid Fuller Theological Seminary's School of World Missions tills han gick i pension. Tills nyligen var han ordförande för Global Harvest Ministries och är för närvarande kansler emeritus från Wagner Leadership Institute. Framträdande medlem av det internationella apostlarnas råd Chuck Pierce var hans efterträdare.

NAR
"Apostlar" och "Profeter":
Peter Wagner,
Chuck Pierce,
Bob Jones
Paul Cain
Cindy Jacobs,
Mike Bickle,
Rick Joyner,
BillJohnson,
ToddBentley,
LouEngle
BeckyFischer

Vad säger Bibeln:
"Men det fanns också falska profeter bland folket, så som det kommer att finnas falska lärare bland er, som i sin helhet skall föra fördömliga kätterier, även förneka Herren, som köpt dem, och förvisa sig snabb förödelse." 2 Pet 2:1

Vad
kan du göra:
Först be! Gör sedan ditt hemarbete. Om din kyrka har någon del av dessa sex egenskaper, vill du ödmjukt varna dina ledare. Vi har inkluderat länkar nedan till många av de bästa forskningsartiklarna, och kommer att behålla denna lista uppdaterad.

Jag har inte översatt några av länkarna.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Menade Jesus verkligen att vi är gudar, när Han citerade Ps. 82:6 i Joh 10:34

Problemet som kommit in med ”trosrörelsen = TR” och även ”NAR = Nya apostoliska reformationen”, är att mångt och mycket av hur de läser och ...